ووکامرس چیست

در این مقاله قصد داریم به معرفی ووکامرس و تاریخچه آن بپردازیم و ببینیم افزونه ووکامرس چیست و از کجا شکل گرفت و با استفاده از آن می‌توان چه کارهایی انجام داد. در این مقاله باما همراه باشید تا بیشتر با ووکامرس و قابلیت‌های آن آشنا شویم.

دنیای تجارت الکترونیک و فروش اینترنتی همچنان در حال رشد است. بر اساس تخمین‌هایی که زده شده است امروزه بین 12 تا 28 میلیون سایت فروش آنلاین در سراسر دنیا وجود دارد.

معرفی ووکامرس (WooCommerce)

WooCommerce یکی از بهترین پلتفرم‌های تجارت الکترونیک در جهان است. جالب است بدانید ووکامرس بیش از 27 درصد از سهم بازار را در اختیار دارد و تقریباً 13 درصد از تمام سایت‌های فروش آنلاین در اینترنت را در اختیار دارد.

ووکامرس یکی از بهترین افزونه‌ها در وردپرس است که با استفاده از آن می‌توانید سایت خود را تبدیل به فروشگاه اینترنتی کرده و تجارت الکترونیک را آغاز کنید و از فروش محصولات خود کسب درآمد داشته باشید البته ناگفته نماند که ووکامرس به صورت کامل رایگان در اختیار شما قرار گرفته است و شما می‌توانید بدون پرداخت هزینه از آن استفاده کنید.

اگر هنوز با ووکامرس آشنایی کامل ندارید و می‌خواهید اطلاعات بیشتری را در مورد ووکامرس کسب کنید به شما تبریک می‌گویم در جای مناسبی هستید، در این مقاله تمامی آنچه که باید در مورد WooCommerce بدانید را خدمت شما توضیح خواهیم داد.

ووکامرس چیست و چرا از آن استفاده کنیم

WooCommerce یک افزونه وردپرس متن باز است که برای وب سایت‌های وردپرسی ساخته و مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این افزونه معمولا برای ساخت فروشگاه‌های اینترنتی در وردپرس استفاده می‌شود و اگر این افزونه استفاده کنید می‌توانید سایت وردپرس خود را به یک فروشگاه اینترنتی تبدیل کنید.

ووکامرس
ووکامرس

با استفاده از ووکامرس شما می‌توانید فروشگاه اینترنتی خود را راه‌اندازی کنید و به راحتی آن را مدیریت کنید. از ساخت صفحات محصولات، مدیریت سفارشات، تا نصب و فعال‌سازی درگاه‌های پرداخت ایرانی و خارجی می‌توانید از ووکامرس استفاده کنید.

افزونه ووکامرس به صورت کاملا در رایگان در مخزن وردپرس منتشر شده است که شما می‌توانید آن را از این طریق دانلود کرده و آن را روی سایت خود نصب کنید.

برای ساخت فروشگاه اینترنتی با ووکامرس نیازی نیست که شما یک مهندس کامپیوتر باشید و یا برنامه نویسی را بلد باشید به راحتی و بدون دانش برنامه نویسی می‌توانید ووکامرس را نصب کنید و فروش آنلاین خود را آغاز کنید به همین دلیل نیز بسیاری از کسب‌وکارهای اینترنتی و فروشگاه‌های آنلاین در ایران از ووکامرس برای فروش محصولات خود استفاده می‌کنند.

بنا بر گفته برخی از منابع امروز تقریبا بیش از 3.8 میلیون فروشگاه اینترنتی از ووکامرس برای راه‌اندازی بستر فروش آنلاین خود استفاده می‌کنند که این موضوع شامل خرده فروشی‌ها، کتابفروشی‌ها، فروشگاه‌های کالاهای دیجیتال و… می‌باشد.

ووکامرس برای اولین بار در سال 2011 توسط شرکتی به نام WooThemes طراحی و منتشر شد. بعد از آن در سال 2015 ووکامرس توسط شرکت مادر وردپرس یعنی شرکت Automattic خریداری شد و تا کنون توسعه یافت است.

زمانی که وردپرس و ووکامرس باهم ادغام شدند، رشد آن‌ها افزایش پیدا کرد و تا کنون شرکت Automattic همچنان در حال توسعه و بهبود WooCommerce بوده و افزودنی‌هایی را برای بهبود ووکامرس ارائه می‌کند.

ویژگی‌های کلیدی ووکامرس

افزونه ووکامرس دارای ویژگی‌های کاربرد بسیاری زیادی است که کاربران را ترقیب به استفاده از آن می‌کند، در ادامه به معرفی و توضیح بیشتر برخی از این ویژگی‌ها می‌پردازیم:

1-مدیریت محصولات

وقتی که می‌خواهیم محصولات خود را به صورت آنلاین بفروش برسانیم، یکی از دغدغه‌هایی که برخی از کاربران را نگران می‌کند این است که چگونه موجودی محصولات را روی سایت مرتب و مدیریت کنیم، خوشبختانه ووکامرس فکر همه مشکلات را کرده است و به شما این امکان را می‌دهد که به راحتی محصولات خود و موجود آن‌ها را مشخص و مدیریت کنید.

در ووکامرس به کمک دسته‌بندی محصولات می‌توانید محصولات خود را به صورت طبقه‌بندی شده ایجاد و منتشر کنید تا کاربران راحت‌تر بتوانند به محصولات شما دسترسی داشته باشند.

WooCommerce قابلیت ایجاد محصولات متغیر با ویژگی‌های مختلف مانند سایز، رنگ، ابعاد و… را نیز در اختیار شما قرار داده است که به کمک این قابلیت شما می‌توانید به جای ایجاد چندین محصول یکسان، یک محصول با ویژگی‌های متغیر ایجاد کنید و محصولات خود را بهتر مدیریت نمایید.

با استفاده از ووکامرس قابلیت ارائه تخفیف برای محصولات به مناسبت‌های مختلف برای افزایش فروش وجود دارد و شما می‌توانید با تخفیف، محصولات خود را برای فروش ویژه آماده کنید.

2-مدیریت سفارشات

یکی از مشکلات اصلی همه سایت‌هایی که در زمینه فروش آنلاین محصولات فعالیت دارند، مدیریت سفارش‌های کاربران است که ووکامرس به خوبی توانسته است این مشکل را حل کند.

WooCommerce دارای بخش سفارش‌ها است که شما با استفاده از آن می‌توانید سفارش ثبت شده از سمت مشتریان را در وب‌سایت خود مشاهده کرده و بر آن نظارت کنید. علاوه بر این امکان ثبت سفارش آفلاین به صورت دستی برای مدیران سایت نیز وجود دارد.

3-گزارشات جامع و کامل

WooCommerce دارای بخش گزارشات داخلی است که بدون نصب افزونه جانبی می‌توانید از آن استفاده کنید و گزارشات موردنظر خود با فیلتر کردن به صورت دقیق تحویل بگیرید.

WooCommerce به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید به صورت تفکیک شده گزارش موردنظر خود را از بخش‌های مختلف به صورت سند اکسل یا CSV صادر کرده و آن را دریافت کنید. پس از دریافت گزارشات می‌توانید از آن‌ها برای تجزیه و تحلیل عملکرد و بهبود فروش خود استفاده کنید.

4-روش‌های پرداخت متنوع

ووکامرس از روش‌های پرداخت متنوع و زیادی پشتیبانی می‌کند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید به راحتی فرایند پرداخت اینترنتی و دریافت وجه از کاربران را انجام دهید.

در WooCommerce امکان پرداخت وجه به روش‌های مختلفی مانند پرداخت در محل، پرداخت اینترنتی از طریق درگاه‌های بانکی مستقیم و واسط وجود دارد و شما می‌توانید به راحتی برای پرداخت محصولات خود از آن استفاده کنید. علاوه بر این ووکامرس از درگاه ارزهای دیجیتال، پرداخت اقساطی و روش‌های پرداخت بین المللی مانند Pay Pal و Stripe هم پشتیبانی می‌کند که امکان تجارت الکترونیک به صورت جهانی را برای شما فراهم کرده است.

خوشبختانه WooCommerce از درگاه اینترنتی مطرح کشور مانند به پرداخت ملت، پاسارگاد و… به خوبی پشتیبانی می‌کند و افزونه‌های زیادی جهت اتصال ووکامرس به درگاه پرداخت اینترنتی بانک‌ها ایرانی وجود دارد.

5-افزودنی‌ها و افزونه‌های جانبی متنوع و زیاد

افزونه‌های زیادی جهت ارتقای قابلیت‌های ووکامرس وجود دارد که شما با استفاده از آن‌ها می‌توانید قابلیت‌های جدیدی را مانند قابلیت پرداخت اقساطی، فروش محصولات خاص و… را که به صورت پیش‌فرض در ووکامرس وجود ندارد را به آن اضافه کنید.

چرا باید از ووکامرس استفاده کنیم

حالا که به بررسی ویژگی‌های کلیدی WooCommerce پرداختیم، ممکن است این سوال برای شما هم پیش بیاید که آیا واقعا به ووکامرس نیاز داریم و باید از آن استفاده کنیم؟ برای پاسخ به این سوال نیاز است بدانیم که می‌خواهیم چه نوع سایتی را ایجاد کنیم و می‌خواهیم از کدام CMS (سیستم مدیریت محتوا یا سایت‌ساز) استفاده کنیم.

همان‌طور که از اسم ووکامرس نیز پیدا است برای راه‌اندازی سایت‌های فروش آنلاین و تجارت الکترونیک در نظر گرفته شده است و باید به این نکته توجه داشته باشید که ووکامرس مبتنی بر وردپرس است و اگر شما از وردپرس برای راه‌اندازی سایت خود استفاده می‌کنید برای فروش محصولات خود باید از ووکامرس استفاده کنید.

اگر می‌خواهید با وردپرس یک سایت فروش آنلاین راه‌اندازی کنید، استفاده از این افزونه ضروری است، همان‌طور که قبلا هم گفتیم، ووکامرس کاملا رایگان بوده و قابلیت‌های زیر را نیز دارد.

  • WooCommerce قابلیت فروش انواع محصولات فیزیکی، دانلودی و مجازی و حتی رزرواسیون را در اختیار شما قرار می‌دهد.
  • WooCommerce امکان راه‌اندازی سریع فروشگاه اینترنتی را در اختیار شما قرار می‌هد و برای اکثر قابلیت‌های آن نیاز به پرداخت هزینه ندارید.
  • ووکامرس امکان اتصال به تمامی پنل‌های پیامک ایرانی را برای اطلاع رسانی خرید به کاربران و مدیران سایت دارد.

مزایای ووکامرس

اگر همه موارد گفته شده در بالا شما را متقاعد نکرد که از ووکامرس استفاده کنید، در ادامه می‌خواهیم به معرفی مزایای برجسته ووکامرس بپردازیم.

  • ووکامرس برای وردپرس طراحی شده است پس اگر در حال حاضر از وردپرس استفاده می‌کنید، برای فروش محصولات خود چاره‌ای جز استفاده از ووکامرس ندارید.
  • قابلیت چند فروشندگی: در ووکامرس می‌توانید امکان چند فروشندگی را با استفاده از افزونه‌های نظیر دکان را داشته باشید.
  • کامل بودن: ووکامرس تمامی ویژگی‌های لازم را جهت شروع تجارت الکترونیک در اختیار شما قرار می‌دهد.
  • قالب‌های متنوع: قالب‌های ایرانی و خارجی زیادی برای فروش محصولات با ووکامرس طراحی شده است که می‌توانید از آن‌ها برای طراحی ظاهر سایت خود استفاده کنید.
  • سازگاری با موبایل: اکثر قالب‌هایی که برای ووکامرس طراحی شده‌اند با موبایل سازگار بوده و واکنشگرا هستند که این موضوع هم برای کاربران مهم بوده و هم از نظر سئو حائز اهمیت است.
  • امنیت بالا: ووکامرس از روش‌های استاندارد برای محافظت از اطلاعات سفارشات و مشتریان استفاده می‌کند.
  • مستندات کامل: WooCommerce دارای مستندات کامل بوده که قابلیت بهبود و اضافه کردن امکانات جدید به آن را به آسانی بوجود می‌آورد و طیف گسترده‌ای از موضوعات را پوشش می‌دهد، این موضوع برای توسعه دهندگان و برنامه نویسان بسیار مهم است.
  • انجمن‌های جهانی: ووکامرس شاید پشتیبان رسمی نداشته باشد که بتوانید از آن کمک بگیرید ولی به دلیل استفاده توسط افراد زیاد در سراسر جهان، WooCommerce دارای انجمن‌هایی است که می‌توانید از آن‌ها برای حل مشکلات خود کمک بگیرید.
  • سازگاری با نرم‌افزارهای حسابداری: WooCommerce با اکثر نرم‌افزارهای حسابداری سازگار بوده و شما می‌توانید ووکامرس را به نرم‌افزارهای حسابداری متصل کنید.
  • سازگاری با سرویس‌های جهانی: اکثر سرویس‌های جهانی دیجیتال مارکتینگ مانند گوگل ادز، گوگل آنالیتیکس و… با ووکامرس سازگار بوده و افزونه مخصوص به آن را دارند.

با ووکامرس چه سایت‌هایی می‌توان راه‌اندازی کرد (کاربرد ووکامرس)

یکی از سوالاتی ممکن است ذهن شما را نیز به خودش درگیر کرده باشد این است که با استفاده از ووکامرس دقیقا چه نوع سایت‌های فروش محصول را می‌توان طراحی و راه‌اندازی کرد. در ادامه می‌خواهیم به معرفی سایت‌هایی بپردازیم که با استفاده از WooCommerce به راحتی می‌توانید آن‌ها را طراحی کرده و بسازید.

1-سایت‌های فروش کالا (محصولات فیزیکی)

با استفاده از WooCommerce می‌توانید به راحتی سایت‌های فروشگاه کالا را راه‌اندازی کنید. منظور از سایت فروش کالا، سایت‌هایی هستند که در آن‌ها محصولاتی به فروش می‌رسد که نیاز به ارسال برای مشتریان دارند.

فرقی ندارد که محصول شما چیست، چه بخواهید یک یخچال سایدبای ساید به‌فروش برسانید و چه یک جلد کتاب یا هر چیزی دیگری، با استفاده از ووکامرس به راحتی می‌توانید سایت خود را طراحی کرده و آن را به شکل آنلاین به‌فروش برسانید.

2-سایت‌های فروش خدمات

شما با استفاده از ووکامرس می‌توانید خدمات خود را نیز به صورت آنلاین عرضه کنید و آن را به صورت اینترنتی به‌فروش برسانید. به طور مثال شما یک معلم خصوصی هستید، می‌توانید با استفاده از ووکامرس امکان ثبت‌نام در کلاس‌های آموزشی خود را به صورت اینترنتی برای دانش‌آموزان و دانشجویان خود فراهم کنید و به این صورت افراد علاقه‌مند می‌توانند با پرداخت هزینه در کلاس‌های شما شرکت کنند.

3-سایت‌‌های فروش دوره‌های آموزش آنلاین

با استفاده از ووکامرس و افزونه‌های مربوط به آموزش آنلاین وردپرس می‌توانید دوره‌های آموزشی خود را به صورت اینترنتی به‌فروش برسانید و به این شکل درآمدی غیرفعال را برای خود ایجاد کنید. به این صورت افرادی که علاقه‌مند به شرکت در دوره‌های آموزشی شما باشند می‌توانند با پرداخت هزینه در دوره آموزشی ثبت کنند و پس از پرداخت هزینه دوره، آن را دانلود کنند.

4-سایت‌‌های فروش محصولات دانلودی

با استفاده از WooCommerce می‌توانید فایل‌ها و محصولات دانلودی خود را به راحتی به فروش برسانید. فرقی نمی‌کند که فایل شما چیست، شما می‌توانید در WooCommerce انواع فایل‌های متنی، تصویری، ویدیویی و… را به صورت آنلاین به فروش برسانید و از طریق آن کسب درآمد کنید.

مثال: فرض کنید که شما یک طراح پاورپوینت یا فتوشاپ هستید و یا مقالاتی را در زمینه‌های مختلف نوشته‌اید با استفاده WooCommerce می‌توانید یک فروشگاه محصولات دانلودی را برای خود ایجاد کنید و از طریق فروش آن‌ها پول در بیاورید.

5-سایت‌‌های فروش محصولات مجازی (فروش لایسنس و…)

با ووکامرس می‌توانید سایت فروش محصولات مجازی را نیز راه‌اندازی کنید و به این صورت از فروش محصولات مجازی کسب درآمد داشته باشید. منظور از محصولات مجازی محصولاتی هستند که عرضه و استفاده از آن‌ها به شکل مجازی است مانند کارت شارژ، لایسنس نرم‌افزار و… که به آن‌ها محصولات مجازی گفته می‌شود.

پیش‌نیازهای ضروری ووکامرس

پس از اینکه به بررسی ویژگی‌های ووکامرس پرداختیم و با آن به صورت کامل آشنا شدیم، در ادامه می‌خواهیم ببینیم که پیش‌نیاز استفاده از ووکامرس چیست و باید چه مواردی را قبل از نصب ووکامرس داشته باشیم تا بتوانیم WooCommerce را نصب کنیم و تجارت الکترونیک را شروع کنیم.

به صورت کلی برای نصب ووکامرس پیشنهاد می‌شود پیش‌نیازهای زیر را فراهم کنید:

  • داشتن سایت وردپرس با وردپرس نسخه 6.3 یا بالاتر
  • PHP نسخه 7.4 یا بالاتر
  • وجود MySQL نسخه 5.67 و بالاتر یا MariaDB نسخه 10.4 یا بالاتر
  • WordPress memory limit با مقدار 256 مگابایت یا بیشتر
  • پشتیبانی از HTTPS

پیش‌نیازهای اختیاری ووکامرس

برخی از مواردی که پیشنهاد می‌شود برای شروع تجارت الکترونیک با ووکامرس آن‌ها را فراهم کنید:

  • دریافت درگاه پرداخت اینترنتی واسط و مستقیم
  • یادگیری ووکامرس
  • تهیه یک قالب مناسب برای سایت فروشگاهی

نصب افزونه ووکامرس

برای نصب افزونه ووکامرس همانند نصب سایر افزونه‌ها باید وارد پیشخوان وردپرس شوید و از قسمت سمت راست از بخش افزونه‌ها زیر گزینه “افزودن افزونه تازه” را انتخاب کنید.

افزودن افزونه تازه
افزودن افزونه تازه

پس از کلیک روی این گزینه وارد صفحه زیر خواهید شد که در این صفحه از قسمت جستجو می‌توانید نام افزونه “WooCommerce” را جستجو کنید، پس از جستجوی نام این افزونه آن را مشاهده می‌کنید که باید روی گزینه “نصب” کلیک کنید تا نصب افزونه شروع شود.

نصب افزونه ووکامرس
نصب افزونه ووکامرس

پس از نصب افزونه ووکامرس باید آن را فعال کنیم برای فعال کردن آن روی گزینه “فعال نمایید” کلیک می‌کنیم.

پس از فعال کردن افزونه به صفحه نصب و راه‌اندازی ووکامرس هدایت می‌شویم که در این صفحه باید پیکربندی‌های لازم را انجام دهیم تا ووکامرس تنظیم شود و بتوانیم از آن استفاده کنیم.

پیشنهاد می‌شود که تنظیمات ووکامرس را در همین صفحه و طبق مراحل آن انجام دهید ولی اگر فعلا زمان کافی برای انجام این تنظیمات را ندارید می‌توانید روی گزینه “از راه‌اندازی هدایت‌شده رد شوید” کلیک کنید تا از این صفحه خارج شوید.

رد شدن از تنظیمات ووکامرس
رد شدن از تنظیمات ووکامرس

در صورتی‌که می‌خواهید تنظیمات ووکامرس را طبق مراحل گفته شده انجام دهید، در ادامه این مقاله باما همراه باشید تا به صورت کامل تنظیمات این افزونه را انجام دهیم.

شروع فرایند راه‌اندازی ووکامرس

پس از اینکه افزونه ووکامرس را فعال کردید وارد صفحه زیر خواهید شد که در اینجا باید در مرحله اول(1) تیک گزینه مشخص شده را بردارید. اگر این گزینه فعال باشد ممکن است پیشخوان وردپرس شما دچار کندی و کاهش سرعت شود و در مرحله دوم (2) نیز باید روی دکمه “فروشگاه من را راه‌اندازی کنید” کلیک کنید.

مرحله اول نصب و راه‌اندازی ووکامرس
مرحله اول نصب و راه‌اندازی ووکامرس

پس از کلیک روی این گزینه وارد مرحله بعدی خواهید شد همانند صفحه زیر است، در این صفحه باید مشخص کنید که فروشگاه اینترنتی شما در چه وضعیتی است. ما گزینه “من تازه کسب و کارم را شروع کردم” را انتخاب می‌کنیم و شما نیز باید هر گزینه‌ای که متناسب با وضعیت فعلی شما بود را انتخاب کنید. پس از انتخاب گزینه موردنظر روی گزینه “ادامه” کلیک می‌کنیم تا به مرحله بعدی هدایت شویم.

انتخاب وضعیت سایت
انتخاب وضعیت سایت

پس از کلیک روی گزینه بالا وارد مرحله سوم خواهید شد که در این مرحله باید جزئیات کسب‌وکار خود را وارد کنید. در ادامه به بررسی گزینه‌های موجود در این صفحه می‌پردازیم.

  1. در این قسمت باید نام فروشگاه اینترنتی خود را مشخص کنید.
  2. در این قسمت باید مشخص کنید که قصد فروش چه نوع محصولات و خدماتی را دارید.
  3. در این قسمت باید مکان فروشگاه خود را انتخاب کنید.
  4. در این قسمت باید آدرس ایمیل خود را وارد کنید.
  5. اگر تیک این گزینه را بزنید همیشه آخرین پیشنهادات و تخفیفات ووکامرس را در ایمیل خود دریافت خواهید کرد، که ما تمایلی به دریافت این موضوع نداریم برای همین تیک این گزینه را نزدیم.

در نهایت پس از مشخص کردن گزینه‌های این صفحه روی دکمه “ادامه” کلیک می‌کنیم تا به مرحله بعدی برویم.

جزئیات فروشگاه
جزئیات فروشگاه

پس از کلیک روی دکمه “ادامه” وارد صفحه زیر خواهیم شد که در این صفحه باید ویژگی‌هایی که می‌خواهیم در ووکامرس از آن‌ها استفاده کنید را مشخص کنیم. پیشنهاد می‌کنیم تیک تمامی این گزینه‌ها را بردارید زیر اکثر این گزینه‌ها در ایران کاربردی نبوده و از عملکرد خوبی برخوردار نیستند.

پس از مشخص کردن این ویژگی‌ها روی گزینه “ادامه” کلیک می‌کنیم تا به مرحله بعدی برویم.

ویژگی‌های فروشگاه
ویژگی‌های فروشگاه

پس از کلیک روی دکمه بالا صفحه زیر را مشاهده می‌کنید که پس از چند ثانیه از این صفحه به صورت خودکار به صفحه جدیدی هدایت خواهید شد.

روشن کردن چراغ‌ها

مشاهده صفحه بالا به این معنی است که شما مراحل راه‌اندازی ووکامرس را با موفقیت به پایان رسانید و پس از مشاهده این صفحه وارد صفحه فرایند شروع سریع ووکامرس خواهید شد که می‌توانید آن صفحه را ببندید. پس از توضیح فرایند راه‌اندازی ووکامرس در ادامه به توضیح پیکربندی و تنظیمات اصلی ووکامرس می‌پردازیم.

پیکربندی ووکامرس

پس از نصب و راه‌اندازی ووکامرس باید آن را پیکربندی کرده و تنظیمات آن را انجام دهیم، برای پیکربندی ووکامرس از منوی سمت راست پیشخوان وردپرس از بخش “ووکامرس” گزینه “پیکربندی” را انتخاب می‌کنیم.

پیکربندی ووکامرس
پیکربندی ووکامرس

پس از کلیک روی گزینه پیکربندی وارد صفحه زیر خواهید شد که در این صفحه چندین تب وجود دارد و شما به صورت پیش‌فرض در تب همگانی قرار دارید.

تب همگانی در ووکامرس
تب همگانی در ووکامرس

در تب همگانی گزینه‌های مختلف وجود دارد که به صورت بخش بندی شده نمایش داده می‌شود، در ادامه به توضیح همه گزینه‌های موجود در این تب می‌پردازیم و در مورد کاربرد آن‌ها صحبت می‌کنیم.

آدرس فروشگاه

در این بخش باید تنظیمات مربوط به آدرس فروشگاه را مشخص کنید.

آدرس فروشگاه در تب همگانی
آدرس فروشگاه در تب همگانی

گزینه‌های موجود در تصویر بالا را در ادامه به ترتیب توضیح خواهیم داد.

آدرس: در این گزینه باید آدرس مربوط به فروشگاه اینترنتی را وارد کنید.

ادامه آدرس(اختیاری): در این قسمت می‌توانید ادامه آدرس فروشگاه را وارد کنید، البته این قسمت اختیاری است و می‌توانید آن را تکمیل نکنید.

شهر: در این گزینه باید نام شهر محل سکونت خود را وارد کنید.

کشور/ استان: در این گزینه باید نام کشور و استان موردنظر را انتخاب کنید.

کدپستی: در این قسمت باید کدپستی محل سکونت خود را به صورت دقیق وارد کنید.

گزینه‌های کلی

در این بخش باید تنظیمات مربوط به مناطق فروش، کدهای تخفیف و… را انجام دهید.

گزینه‌های کلی در پیکربندی ووکامرس
گزینه‌های کلی در پیکربندی ووکامرس

گزینه‌های موجود در تصویر بالا را در ادامه به ترتیب توضیح داده و بررسی می‌کنیم.

مکان‌های فروش: در این گزینه باید منطقه فروش خود را مشخص کنید. اگر فروش محصولات شما به شکل فیزیکی است و تنها در داخل کشور خودمان، محصولات را بفروش می‌رسانید، در این قسمت باید گزینه “ایران” را انتخاب کنید ولی اگر فروش محصولات شما به شکل مجازی است و وابسته به مکان خاصی نیست می‌توانید گزینه “فروش در تمام کشورها” را انتخاب کنید.

فروش به کشورهای خاص: اگر گزینه بالایی یعنی مکان‌های فروش را روی “فروش به کشورهای خاص” قرار داده باشید، در این قسمت باید کشور موردنظر که می‌خواهید فروش محصولات خود را در آن انجام دهید را مشخص کنید که به طور مثال ما در اینجا گزینه “ایران” را انتخاب کردیم.

محل(های) حمل و نقل: در این قسمت نیز باید مناطقی که به آن محصولات را ارسال می‌کنید، مشخص کنید. ما در اینجا گزینه “حمل و نقل به کشورهای خاص” را انتخاب می‌کنیم.

ارسال به کشورهای خاص: اگر گزینه بالایی یعنی محل‌های حمل و نقل را روی “حمل و نقل‌ به کشورهای خاص” قرار داده باشید، در این قسمت باید کشور موردنظر که می‌خواهید ارسال محصولات خود را به آن انجام دهید را مشخص کنید، به طور مثال ما در اینجا گزینه “ایران” را انتخاب کردیم زیرا ارسال محصولات ما فقط در ایران امکان پذیر است.

مکان پیش‌فرض مشتری: در این گزینه باید مکان پیش‌فرض که برای مشتری می‌خواهید را تعیین کنید. ما در این قسمت گزینه “کشور / منطقه فروشگاه” را انتخاب می‌کنیم، زیرا می‌خواهیم کشوری که برای فروشگاه تعیین کردیم به صورت پیش‌فرض برای مشتری نیز انتخاب شود.

فعال کردن مالیات: اگر می‌خواهید امکان دریافت مالیات را برای فروشگاه اینترنتی خود فعال کنید و از مشتریان خود مالیات دریافت کنید باید تیک این گزینه را بزنید. وقتی که تیک این گزینه را زدید و تنظیمات را ذخیره کردید در تب‌های بالا تب “مالیات” فعال شده و نمایش داده می‌شود که در آن می‌توانید نرخ مالیات و تنظیمات مربوط به آن را انجام دهید.

فعال‌سازی کدهای تخفیف: این قسمت شامل 2 گزینه است:

گزینه فعال کردن استفاده از کدهای تخفیف: اگر تیک این گزینه را بزنید، کاربران می‌توانند از کدهای تخفیف که می‌سازید و به آن‌ها ارائه می‌دهید، برای خرید محصولات با تخفیف استفاد کنند و محصولات را با مبلغ پایین‌تری خریداری کنند.

 محاسبه تخفیف کدهای تخفیف به صورت متوالی: اگر تیک این گزینه را بزنید، تخفیف‌ها به صورت متوالی اعمال می‌شود. به طور مثال اگر کاربر 2 کد تخفیف از شما دریافت کرده باشد و کد تخفیف اولی که کاربر دارد 10 درصد باشد و کد تخفیف دوم 20 باشد و کاربر به ترتیب از کدهای تخفیف استفاده کند، ابتدا 10 درصد از کل مبلغ سبد خرید کم می‌شود و برای کد تخفیف دوم 20 درصد از مبلغی که شامل تخفیف اول بوده است کسر خواهد شد. (پیشنهاد می‌کنیم که اگر نیازی به این گزینه ندارید آن را فعال نکنید زیرا ممکن است در برخی از مواقع باعث ضرر شما شود.)

پیکربندی واحد پولی

در این بخش می‌توانید تنظیمات مربوط به واحد پولی در ووکامرس را انجام دهید.

پیکربندی واحد پولی
پیکربندی واحد پولی

گزینه‌های موجود در تصویر بالا را در ادامه به ترتیب توضیح داده و بررسی می‌کنیم.

واحد پولی: در این گزینه می‌توانید واحد پولی فروشگاه خود را مشخص کنید، در این گزینه واحد پولی تومان و ریال وجود دارد که ما واحد پولی تومان را انتخاب کردیم.

محل واحد پولی: در این گزینه می‌توانید مشخص کنید که سمبل واحد پولی در کدام سمت نمایش داده شود. به صورت پیش‌فرض گزینه “راست (با فاصله)” انتخاب شده است که ما آن را تغییر نمی‌دهیم.

جدا کننده هزارگان: در این گزینه می‌توانید کاراکتری که برای جدا کردن رقم‌ها به صورت هزارگان استفاده می‌شود را مشخص کنید . پیشنهاد می‌کنیم این گزینه را تغییر ندهید.

جدا کننده‌ی اعشاری: در این گزینه می‌توانید کاراکتری که برای جدا سازی اعشار استفاده می‌شود را مشخص کنید.

تعداد اعشار: در این گزینه می‌توانید تعداد جدا کننده‌های اعشاری که در قیمت نمایش داده می‌شود را مشخص کنید.

در نهایت پس از اینکه تنظیمات موردنظر را در این قسمت اعمال کردید برای ذخیره تنظیماتی که انجام داده‌اید، باید روی گزینه “ذخیره تغییرات” کلیک کنید تا تغییرات موردنظر ذخیره شوند.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم امکانات ووکامرس را مورد بررسی قرار دهیم و شیوه نصب و پیکربندی ووکامرس را نیز به صورت کامل خدمت شما توضیح دهیم و به بررسی گزینه‌های موردنیاز بپردازیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید و کاربردی بوده باشد، در صورت وجود هرگونه سوال از قسمت نظرات باما در ارتباط باشید.

نظرت راجب این مطلب چیه؟

هنوز امتیازی ثبت نشده است.
  • خیلی عالی
  • عالی
  • خوب
  • بد
  • خیلی بد
اگر سوال یا نظری راجب این مطلب دارید، به اشتراک بگذارید. ارسال دیدگاه

نوشتن دیدگاه

پس از ارسال دیدگاه، ایمیل شما به صورت عمومی نمایش داده نخواهد شد.