در قسمت قبلی به شیوه نصب وردپرس در هاست CPanel پرداختیم و فرایند نصب وردپرس بر روی هاست CPanel را با هم بررسی و یاد گرفتیم.

در این قسمت از دوره آموزش ساخت سایت با وردپرس قصد داریم شیوه نصب وردپرس روی هاست DirectAdmin را باهم یاد بگیریم و فرایند نصب وردپرس روی هاست دایرکت ادمین را انجام دهیم تا هم با شیوه نصب وردپرس روی هاست دایرکت ادمین آشنا شویم و در نهایت نیز بتوانیم وردپرس را روی هاست دایرکت ادمین نصب کنیم.

نصب وردپرس در هاست DirectAdmin

اگر یادتان باشد در جلسات قبلی همین دوره به معرفی کنترل پنل‌های معروف هاست پرداختیم و در مورد آن‌ها و ویژگی‌هایشان صحبت کردیم.

همانطور که قبلا هم اشاره کردیم یکی از کنترل‌پنل‌های معروف هاست‌های لینوکس کنترل دایرکت ادمین است که در این قسمت قصد داریم به نصب وردپرس در کنترل پنل دایرکت ادمین اشاره کنیم و به صورت عملی فرایند نصب وردپرس روی هاست دایرکت ادمین را انجام دهیم.

دقت کنید جهت آموزش این قسمت باید حتما یک هاست دایرکت ادمین تهیه کرده باشید تا بتوانید تمامی مراحل را مطابق با آنچه که گفته می‌شود انجام داده و وردپرس را روی هاست دایرکت ادمین نصب کنید، ما نیز برای آموزش این جلسه یک هاست دایرکت ادمین تهیه کردیم که بتوانیم با استفاده از آن فرایند نصب وردپرس روی هاست دایرکت ادمین را انجام دهیم.

هاست دایرکت ادمین با ظاهرهای مختلف و متفاوتی وجود دارد که ممکن است با این مقاله تفاوت‌هایی داشته باشد ولی فرایند انجام این کار به یک صورت است و شما باید همین فرایند را در هاست دایرکت ادمین خود طی کنید تا بتوانید وردپرس را روی هاست دایرکت ادمین نصب کنید، در ادامه به بررسی فرایند نصب وردپرس بر روی هاست DirectAdmin می‌پردازیم.

مشخصات ورود به هاست

جهت نصب وردپرس بر روی هاست دایرکت ادمین باید مشخصات ورود به کنترل پنل هاست موردنظر را داشته باشید تا بتوانید با استفاده از آن به هاست وارد شوید و وردپرس را روی آن نصب کنید.

مشخصات ورود به هاست پس از خرید آن، از طریق ایمیل برای شما ارسال می‌شود و شما می‌توانید با مراجعه به ایمیل خود به این مشخصات دسترسی داشته باشید و از آن‌ برای ورود به هاست و نصب وردپرس استفاده کنید،

همچنین برای مشاهده اطلاعات هاست خود می‌توانید به ناحیه کاربری خود در شرکت هاستینگ خود مراجعه کرده و از قسمت اطلاعات هاست، مشخصات ورود به هاست را مشاهده کرده و از آن جهت ورود به کنترل پنل هاست خود استفاده کنید که ما در این فیلم از این روش استفاده می‌کنیم.

اطلاعات ورود به هاست

پس از پیدا کردن اطلاعات ورود به هاست الان می‌توانیم وارد کنترل پنل هاست خود شده و فرایند نصب وردپرس را شروع کنیم، جهت ورود به کنترل پنل هاست باید آدرس ورود به کنترل پنل هاست را داشته باشیم تا با استفاده از آن بتوانیم وارد هاست خود شویم و نصب وردپرس روی هاست DirectAdmin را شروع کنیم.

برای مشاهده صفحه ورود کنترل پنل دایرکت ادمین در صورتیکه کنترل پنل هاست شما نیز دایرکت ادمین باشد می‌توانید در انتهای آدرس دامنه عبارت “2222:” را وارد کنید.

آدرس ورود به کنترل پنل دایرکت ادمین

در صورتیکه کنترل پنل هاست شما دایرکت ادمین باشد صفحه ورود به هاست کنترل پنل دایرکت ادمین همانند تصویر زیر به شما نمایش داده خواهد شد.

صفحه ورود به کنترل پنل هاست دایرکت ادمین

با مشاهده تصویر بالا شما می‌توانید مشخصات ورود به هاست مانند نام کاربری و رمزعبور خود را وارد کنید تا وارد کنترل پنل هاست خود شوید و بتوانید هاست خود را مدیریت کنید.

ورود به کنترل پنل هاست

پس از وارد کردن نام کاربری و رمزعبور در صفحه بالا، ما به صفحه اصلی کنترل پنل هدایت می‌شویم که ممکن است همانند تصویر زیر باشد در این صفحه می‌توانید با استفاده از امکاناتی که در این قسمت قرار داده شده است هاست خود را مدیریت کنیم.

صفحه اصلی DirectAdmin
صفحه اصلی DirectAdmin

پس از ورود به کنترل پنل هاست دایرکت ادمین در مرحله بعدی باید آخرین نسخه وردپرس فارسی را دانلود کنیم تا بتوانیم آن را نصب کنیم برای دانلود آخرین نسخه وردپرس فارسی به سایت رسمی وردپرس فارسی مراجعه می‌کنیم.

پس از مراجعه به صفحه دانلود آخرین نسخه وردپرس، باید همانند تصویر بالا بر روی دکمه “دریافت وردپرس فارسی ” کلیک کنیم تا آخرین نسخه وردپرس برای ما دانلود شود.

خارج کردن وردپرس از حالت فشرده

پس از دانلود آخرین نسخه وردپرس باید آن را از حالت فشرده خارج کنیم و مجددا محتویات موجود در آن را فشرده کنیم تا بتوانیم آن را در هاست خود بارگذاری کنیم و سپس اقدام به نصب آن کنیم، برای انجام این کار می‌توانیم از نرم افزارهای فشرده سازی مانند :WinRAR یا WinZip استفاده کنیم تا بتوانیم خیلی راحت و سریع این کار را انجام دهیم.

آپلود وردپرس روی هاست DirectAdmin

پس از اینکه در مرحله قبلی محتویات وردپرس را به یک فایل فشرده تبدیل کردیم در این مرحله باید فایل فشرده شده را بر روی هاست دایرکت ادمین آپلود کنیم تا بتوانیم آن را نصب کنیم برای انجام این کار مجددا به صفحه اصلی هاست دایرکت ادمین بر می‌گردیم و بر روی گزینه Files در بالا کلیک می‌کنیم.

کلیک روی گزینه Files
کلیک روی گزینه Files

پس از کلیک بر روی گزینه Files وارد بخش مدیریت فایل ها در هاست دایرکت ادمین می‌شویم که در این قسمت برای آپلود وردپرس باید وارد پوشه Public_Html برای ورود به این پوشه روی این پوشه کلیک می‌کنیم تا وارد این پوشه بشویم.

کلیک بر روی پوشه Public-html

پس از ورود به پوشه public-html می‌توانید در صورتیکه به محتویات موجود در این پوشه نیازی ندارید آن‌ها را پاک کنید برای پاک کردن محتویات این پوشه همانند تصویر زیر پس از اینکه وارد پوشه موردنظر شدید باید با استفاده از گزینه “Select” همه موارد موجود در این پوشه را انتخاب کرده و بر روی گزینه Delete کلیک کنید و موافقت خود را اعلام کنید تا موارد موجود در این پوشه حذف شود.

حذف فایل‌های موجود در دایرکت ادمین

پس از حذف فایل های موجود در پوشه Public_html حالا باید اقدام به آپلود کردن وردپرس که در مرحله قبلی آن را فراموش کردیم می‌کنیم برای آپلود فایل فشرده شده وردپرس باید همانند تصویر زیر بر روی گزینه “Upload Files To Currnet Directory” کلیک کنیم تا بتوانیم فایل‌های موردنظر خود را آپلود کنیم.

آپلود فایل در دایرکت ادمین
آپلود فایل در دایرکت ادمین

پس از کلیک بر روی گزینه گفته شده در بالا وارد صفحه زیر خواهیم شد که در اینجا باید فایل موردنظر خود را جهت بارگذاری انتخاب کنیمT برای انتخاب فایل فشرده وردپرس باید بر روی گزینه “Chosse File” کلیک کرده و در پنجره باز شده فایل فشرده وردپرس را انتخاب کنیم تا بتوانیم آن را بارگذاری کنیم پس از انتخاب فایل موردنظر جهت شروع آپلود باید روی گزینه “Upload Files” کلیک کنیم تا بارگذاری فایل شروع شود .

آپلود وردپرس در هاست دایرکت ادمین

پس از انتخاب وردپرس و کلیک بر روی گزینه upload Files باید کمی صبر کنیم تا فایل وردپرس بارگذاری شود.

پس از اتمام آپلود فایل فشرده وردپرس با صفحه همانند تصویر زیر روبرو خواهیم شد که به این معنی است که فرایند آپلود فایل موردنظر ما به پایان رسیده است، پس از مشاهده این پیام باید بر روی گزینه “Click Here to go back” کلیک می‌کنیم تا مجددا به بخش Files هاست خود بر گردیم.

اتمام آپلود فایل

پس از کلیک بر روی گزینه گفته شده در بالا مجددا به پوشه Public_Html بر می‌گردیم و همانطور که مشاهده می‌کنید فایل فشرده وردپرس در اینجا قرار گرفته است در این مرحله باید فایل فشرده وردپرس را از حالت فشرده خارج کنیم برای انجام این کار باید همانند تصویر زیر بر روی گزینه “Extract” کلیک کرده تا بتوانیم این کار را انجام دهیم.

Extract فایل در هاست دایرکت ادمین

پس از کلیک بر روی گزینه “Extract” با صفحه زیر روبرو خواهیم شد که در این صفحه جزئیات فایل‌هایی که قرار است از حالت فشرده خارج شوند را به ما نمایش می‌دهد، برای ادامه کار و از حالت فشرده خارج کردن فایل ها در این صفحه باید روی گزینه “Extract” کلیک کنیم تا وردپرس از حالت فشرده خارج شود.

نمایش جزئیات فایل‌ فشرده
نمایش جزئیات فایل‌ فشرده

پس از کلیک بر روی گزینه “Extract” با صفحه زیر روبرو خواهیم شد که به معنی این است که فایل فشرده با موفقیت Extract شده است، پس از مشاهده پیام بالا باید بر روی گزینه “Go to …” کلیک کنیم تا مجددا به پوشه public_html بر گردیم.

اتمام Extract فایل فشرده

پس از بازگشت به پوشه Public_Html، می‌توانیم فایل فشرده وردپرس را پاک کنیم به دلیل اینکه دیگر نیازی به آن نداریم برای همین آن را پاک می‌کنیم.

نصب وردپرس

برای مشاهده صفحه نصب وردپرس می‌توانیم آدرس دامنه خود را وارد کنیم تا صفحه نصب وردپرس به ما نمایش داده شود، پس از وارد کردن آدرس سایت با صفحه زیر روبرو می‌شویم که جهت رفتن به مرحله بعدی باید بر روی دکمه “بزن بریم” کلیک کرده تا به مرحله بعدی برویم.

صفحه خوش آمدگویی وردپرس
صفحه خوش آمدگویی وردپرس

پس از کلیک بر روی دکمه “بزن بریم ” با صفحه زیر روبرو می‌شویم که در این صفحه باید اطلاعات مربوط به پایگاه داده هاست خود را وارد کنید تا فرایند نصب وردپرس انجام شود و بتوانیم به مرحله بعدی برویم.

اطلاعات پایگاه داده وردپرس

جهت ساخت اطلاعات خواسته شده به کنترل پنل هاست خود مراجعه می‌کنیم و از بین گزینه‌های بالا گزینه “Home” را انتخاب کنیم تا وارد صفحه اصلی هاست خود شویم.

بازگشت به صفحه اصلی کنترل پنل دایرکت ادمین
بازگشت به صفحه اصلی کنترل پنل دایرکت ادمین

پس از کلیک بر روی گزینه “Home” با صفحه زیر روبرو می‌شویم که همان صفحه اصلی کنترل پنل هاست دایرکت ادمین است، برای ساخت پایگاه داده وردپرس بر روی گزینه “MySQL Management” در این صفحه کلیک می‌کنیم تا به بخش موردنظر جهت ساخت پایگاه داده در هاست دایرکت ادمین هدایت شویم.

ساخت پایگاه داده در دایرکت ادمین
ساخت پایگاه داده در دایرکت ادمین

پس از کلیک بر روی گزینه بالا، با صفحه زیر روبرو خواهیم شد که در اینجا باید مشخصات موردنظر خود را برای ساخت پایگاه داده وارد کنیم تا پایگاه داده ما با مشخصات فوق ساخته شود.

ایجاد پایگاه داده در دایرکت ادمین
ایجاد پایگاه داده در دایرکت ادمین

در صفحه بالا باید مشخصات موردنظر را وارد کرده تا پایگاه داده ما ایجاد شود برای واردکردن مشخصات باید طبق دستورالعمل زیر عمل کنید.

1-Database Name: در این قسمت باید نام پایگاه داده موردنظر را وارد کنید.

2-Database Username: در این قسمت باید نام کاربری پایگاه داده موردنظر خود را وارد کنید.

3-Username Password: در این قسمت باید رمز عبور پایگاه داده موردنظر را وارد کنید که برای ساخت رمزعبور به صورت تصادفی می‌توانیم بر روی گزینه “Random” کلیک کرده تا یک رمزعبور به صورت تصادفی برای ما ایجاد شود .

4-Confirm Password: در این قسمت باید تکرار رمزعبور وارد شده در بالا را وارد کنیم.

پس از تکمیل مشخصات فوق جهت ساخت پایگاه داده با مشخصات وارد شده باید بر روی دکمه “Create” کلیک کنیم تا پایگاه داده موردنظر ما ساخته شود.

پس از کلیک بر روی گزینه Create با صفحه زیر روبر خواهیم شد که در این صفحه اطلاعات پایگاه داده ساخته شده را به ما نمایش خواهد داد.

مشخصات پایگاه داده ساخته شده
مشخصات پایگاه داده ساخته شده

پس از مشاهده مشخصات پایگاه داده ساخته شده در بالا باید مشخصات قرار گرفته در این قسمت را کپی کرده و در مرحله تنظیمات نصب وردپرس قرار دهیم تا بتوانیم ادامه فرایند نصب وردپرس را انجام دهیم.

تکمیل اطلاعات پایگاه داده وردپرس

اطلاعات موجود در صفحه بالا باید به شکل زیر تکمیل گردد.

1- نام پایگاه داده: باید همان گزینه “Database” را کپی کرده و در این قسمت قرار دهیم.

2-نام کاربری: در این قسمت باید Username پایگاه داده را که در دایرکت ادمین ساخته بودیم وارد کنیم.

3- رمزعبور: در این قسمت باید Password نام کاربری پایگاه داده‌ای را که ساخته بودیم از مشخصات ساخته شده برداشته و در این قسمت قرار دهیم.

4-میزبان پایگاه داده: در این قسمت نیازی به اعمال تغییر خاصی نیست باید عبارت “LocalHost” قرار گیرد.

5-پیشوند جدول: در این قسمت باید پیشوند جدول را مشخص کنیم که ما عبارت “hv-” را برای پیشوند جدول وردپرس مشخص کردیم که این مقدار می‌تواند دلخواه باشد.

نکته مهم : پیشونده پیشفرض جداول وردپرس wp- است که برای امنیت بیشتر آن ما در این قسمت آن را تغییر داده و به شما نیز پیشنهاد می‌کنیم آن را تغییر دهید.

پس از تکمیل مشخصات خواسته باید جهت ادامه فرایند نصب وردپرس بر روی دکمه “فرستادن” کلیک کنیم تا به مرحله بعدی برویم، در صورتیکه که مشخصات فوق صحیح باشد ما با صفحه زیر روبرو خواهیم شد که این به معنی است که تمامی مراحل را تا به اینجای کار به صورت صحیح انجام داده‌ایم.

پس از مشاهده صفحه فوق بر روی دکمه “راه اندازی نصب” کلیک می‌کنیم تا به مرحله بعدی هدایت شویم.

پس از کلیک روی گزینه راه‌اندازی نصب با صفحه زیر روبرو می‌شویم که در این صفحه باید اطلاعات خواسته شده را وارد کنیم تا بتوانیم با استفاده از مشخصات وارد شده در این قسمت سایت خود را راه‌اندازی کنیم.

عنوان سایت: در اینجا باید نام سایت خود یا همان عنوان سایت خود را وارد کنیم تا سایت موردنظر ما با این نام ایجاد شود.

نام کاربری: در اینجا باید نام کاربری را که جهت ورود و مدیریت سایت وردپرس خود به آن نیاز داریم را مشخص کنیم.

رمز عبور: در اینجا باید رمزعبور مربوط به نام کاربری بالا را مشخص کنیم تا در آیند بتوانیم با استفاده از این نام کاربری و رمزعبوری که مشخص کرده‌ایم وارد پیشخوان مدیریت سایت شده و سایت خود را مدیریت کنیم.

در صورتیکه رمز عبور شما یک رمز ساده و راحت باشد شما باید تیک گزینه “تایید بکارگیری رمز سست” را بزنید تا اجازه استفاده از آن رمزعبور به شما داده شود.

نشانی ایمیل: در این قسمت باید آدرس ایمیل خود را وارد کنیم تا اطلاعات و موارد مهم مربوط به سایت برای ما ایمیل شود از همین جهت باید ایمیلی را وارد کنید که به آن دسترسی داشته باشید و بتوانید آن را بررسی می‌کنید زیرا موارد مهم سایت شما به این ایمیل ارسال خواهد شد.

نمایش به موتورهای جستجو: در صورتیکه قصد دارید سایت شما توسط موتورهای جستجو مانند گوگل دنبال نشود و در نتایج جستجو ظاهر نشود باید تیک این گزینه را بزنید، به این صورت سایت شما در نتایج جستجو نمایش داده نخواهد شد.

در نهایت پس از تکمیل مشخصات فوق جهت ثبت اطلاعات و رفتن به مرحله بعد کافیست بر روی گزینه “راه‌اندازی وردپرس” کلیک کنید.

دقت داشته باشید که نام کاربری و رمزعبور خود را در جایی یادداشت کرده و یا به ذهن بسپارید، به دلیل اینکه در مراحل بعدی آموزش جهت ورود به پیشخوان وردپرس به آن‌ نیاز خواهید داشت.

اتمام فرایند نصب وردپرس

پس از انجام مراحل بالا در صورتیکه تمامی مراحل را درست پیش رفته باشید با تصویر زیر روبرو خواهید شد، که این تصویر نشان دهند‌ه این است که نصب وردپرس خاتمه یافته است و شما موفق به نصب وردپرس شدید.

پس از مشاهده این پیام شما می‌توانید با کلیک بر روی دکمه “ورود” با مشخصاتی که در هنگام نصب وردپرس وارد نمودید وارد پیشخوان سایت شده و سایت خود را مدیریت کنید.

در این قسمت به بررسی فرایند نصب وردپرس روی هاست DirectAdmin ادمین پرداختیم و با شیوه انجام این کار به صورت عملی آشنا شدیم، در قسمت بعدی به شیوه نصب وردپرس روی لوکال هاست می‌پردازیم و شیوه انجام این موضوع را بررسی خواهیم کرد.

دقت داشته باشید که با توجه به نسخه دایرکت ادمین هاست شما ممکن است ظاهر آن کمی متفاوت با آنچه در این مقاله گفته شد باشد ولی در نهایت فرایند نصب و راه‌اندازی وردپرس در هاست دایرکت ادمین به همین شکل است.

امیدواریم آموزش نصب وردپرس روی هاست DirectAdmin برای شما مفید و کاربردی بوده باشد.

دوره آموزش وردپرس

این مقاله یکی از جلسات دوره آموزش وردپرس است که به صورت رایگان قابل مشاهده است. مشاهده همه جلسات
وردپرس
قسمت بعدی قسمت قبلی

نظرت راجب این مطلب چیه؟

میانگین امتیازات 5 از 5 | تعداد رای: 2 نفر
  • خیلی عالی
  • عالی
  • خوب
  • بد
  • خیلی بد
اگر سوال یا نظری راجب این مطلب دارید، به اشتراک بگذارید. ارسال دیدگاه

نوشتن دیدگاه

پس از ارسال دیدگاه، ایمیل شما به صورت عمومی نمایش داده نخواهد شد.