در جلسه قبلی به این موضوع که چرا سایت بسازیم و به بررسی این موضوع و دلایل راه‌اندازی سایت پرداختیم. در این جلسه قصد داریم به این موضوع بپردازیم چگونه سایت بسازیم و روش‌های ساخت سایت را بررسی کنیم و ببینیم به چه صورت می توانیم خودمان سایت مدنظرمان را بسازیم، در ادامه باما همراه باشید.

روش‌ها و شیوه‌های بسیار زیادی جهت طراحی یک سایت وجود دارند که می‌توانیم از آن‌ها استفاده کرده و سایت موردنظر خود را راه‌اندازی کرده و بسازیم در این مقاله سعی شده که تنها به روش‌های متداول و اصلی پرداخت شود و از بیان روش‌ و راهکارهای فرعی صرف‌نظر کردیم.

برای اینکه بخواهیم انواع روش‌های طراحی سایت را توضیح داده و به بررسی آن‌ها بپردازیم ابتدا لازم است که انواع سایت‌ها را از نظر ساختار برنامه نویسی بررسی کرده و سپس به توضیح و شرح آن بپردازیم.

بررسی انواع سایت از نظر معماری
بررسی انواع سایت از نظر معماری

بررسی انواع سایت از نظر معماری

سایت‌های استاتیک(ایستا)
سایت‌های استاتیک(ایستا)

سایت‌های استاتیک(ایستا)

اگر خیلی ساده و روان بخواهیم در مورد سایت‌های استاتیک صحبت کنیم و آن را توضیح بدهیم سایت‌های استاتیک به سایت‌هایی گفته می‌شود که فاقد پنل مدیریت هستند و بوسیله کدنویسی ساخته شده و مدیریت می‌شوند این موضوع به این معنی است که برای هر بار تغییر جزئی نیز در این سایت‌ها نیاز به برنامه نویسی هست و شما به عنوان مدیریت سایت باید به کدنویسی مسلط باشید تا بتوانید تغییرات خود را روی سایت خود اعمال کنید، در سایت‌های استاتیک خبری از پنل مدیریت نیست و برای مدیریت و تغییرات در سایت باید دست به کد بشوید و کدهای سایت را تغییر داده تا بتوانید سایت خود را تغییر دهید.

مزایا سایت‌های استاتیک

  • راه اندازی سریع تر نسبت به سایت داینامیک
  • سرعت بالا لود هنگام بارگذاری (سایت سریع‌تر باز می‌شود)

معایب سایت‌های استاتیک

  • نیاز به دانش برنامه نویسی
  • عدم اعمال تغییرات در لحظه
  • عدم توسعه و بهبود سایت به صورت سریع
  • عدم وجود پنل مدیریت برای تغییرات جزئی
سایت های داینامیک (پویا)
سایت های داینامیک (پویا)

سایت های داینامیک (پویا)

اگر خیلی ساده بخواهیم به توضیح سایت های داینامیک یا پویا بپردازیم، منظور از سایت‌های داینامیک و پویا سایت‌هایی هستند که برای اعمال تغییرات در آن ها نیاز به کدنویسی نیست و می توان از پنل مدیریت آن، در سایت موردنظر تغییرات حداقلی و کوچک را اعمال نمود و به این شکل دیگر نیازی به کدنویسی و داشتن دانش برنامه نویسی نیست و می توان اکثر تغییرات را بدون کدنویسی و تنها از طریق تغییرات در پنل مدیریت سایت ایجاد و روی سایت اعمال کرد و نتیجه آن را مشاهده کرد.در سایت‌های داینامیک بر خلاف سایت‌های استاتیک دیگری خبری از کدنویسی و برنامه نویسی نیست و همه چیز خیلی ساده و راحت با چند کلیک ساده اتفاق می افتد و شما می‌توانید از طریق پنل مدیریت سایت، سایت خود را مدیریت و تغییر دهید.

مزایای سایت‌های پویا یا داینامیک

  • عدم نیاز به دانش برنامه نویسی و کدنویسی
  • اعمال تغییرات از طریق پنل مدیریت سایت
  • اعمال تغییرات اصلی بدون کدنویسی
  • امکان توسعه و بهبود مستمر
  • کارکردن راحت تر روی سایت

معایب سایت‌های پویا یا داینامیک

  • سرعت پایین تر نسبت به سایت های استاتیک در هنگام بارگذاری
  • در برخی از موارد راه‌اندازی اولیه کمی زمان بر است.

پس از بررسی و توضیح انواع سایت‌ها احتمالا شما هم تا به الان به این نتیجه رسیده‌اید که راه‌اندازی سایت های داینامیک از نظر عملکردی گزینه بهتری است و بهتر است سایت خود را به صورت داینامیک راه‌اندازی کنیم تا در زمان و هزینه خود صرفه جویی کرده و امکان توسعه و بهبود آن را در آینده نیز داشته باشیم، در ادامه به بررسی روش‌هایی خواهیم پرداخت که می توانیم یک سایت داینامیک را با استفاده از آن راه‌اندازی کنیم.

روش‌های طراحی سایت داینامیک
روش‌های طراحی سایت داینامیک

روش‌های طراحی سایت داینامیک

در ادامه به بررسی و معرفی روش‌هایی خواهیم پرداخت که با استفاده از آن می توانیم سایت داینامیک طراحی کرده و بسازیم.

برون‌سپاری طراحی سایت به شرکت‌ها و افراد متخصص

یکی از ساده‌ترین راهکارهای طراحی و ساخت سایت برون‌سپاری طراحی سایت به شرکت‌ها و افراد متخصص می‌باشد که با پرداخت هزینه به آن‌ها می‌توانیم ایجاد و راه‌اندازی سایت خود را به آن‌ها واگذار کرده و پس از ساخت سایت‌مان توسط آن‌ها، سایت به ما تحویل داده شده و می‌توانیم از آن استفاده کنیم.البته این روش مخصوص افراد یا شرکت‌های بزرگ است که وقت و امکان طراحی سایت به دلایل مختلف توسط خودشان وجود ندارد که این دسته از افراد می توانند این روش را در پیش گرفته تا به نتیجه برسند. موردی که باید حتما در این روش مدنظر قرار دهید این است که یک شرکت مطمئن را جهت ساخت سایت خود انتخاب کنید تا بتواند با هزینه معقول و کیفیت مناسب این کار را انجام داده و شما را راضی کند، همانطور که گفته شد ما در این دوره می‌خواهیم خودمان سایت شخصی مدنظر را طراحی کنیم به همین دلیل این روش مناسب ما نیست پس در ادامه به بررسی سایر روش‌ها می‌پردازیم.

طراحی سایت با کدنویسی و دانش برنامه‌نویسی
طراحی سایت با کدنویسی و دانش برنامه‌نویسی

طراحی سایت با کدنویسی و دانش برنامه‌نویسی

یکی دیگر از روش‌هایی که با استفاده از آن می‌توانیم اقدام به راه‌اندازی و ساخت سایت مدنظر خود کنیم یادگیری برنامه‌نویسی و ساخت سایت با کدنویسی است که در این روش شما باید چندین زبان را یادگرفته و مدت زمانی را جهت یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی کنید تا در نهایت بتوانید سایت موردنظر خود را راه‌اندازی کرده و بسازید، در این روش باید مدت زمان زیادی را صبر کرده و آموزش ببینید تا در نهایت بتوانید سایت موردنظر خود را بسازید و طراحی کنید این روش بیشتر برای طراحی سایت‌هایی استفاده می‌شوند که تخصصی بوده و برای پیاده‌سازی آن‌ها حتما نیاز به برنامه‌نویسی و کدنویسی هست، که ما در این دوره به این روش نیز نمی پردازیم به این دلیل که به دانش و زمان زیادی نیاز دارد و برای ما مفید و کاربردی نیست.

طراحی‌سایت بدون کدنویسی
طراحی‌سایت بدون کدنویسی

طراحی‌سایت بدون کدنویسی

یکی دیگر از روش‌هایی که با استفاده از آن می‌توانیم سایت خود را راه‌اندازی کنیم و خیلی بهتر و سریع‌تر از سایر روش‌ها به نتیجه می‌رسد راه‌اندازی سایت بدون کدنویسی است که در این روش ما جهت ساخت سایت خود نیازی به برنامه‌نویسی نداریم و می‌توانیم بدون زبان برنامه‌نویسی سایت مدنظر خود را راه‌اندازی کرده و بسازیم که ما در این دوره آموزشی از این روش جهت ساخت سایت خود استفاده می‌کنیم و در ادامه به بررسی روش‌هایی خواهیم پرداخت که با استفاده از آن‌ها می توانیم این کار را انجام دهیم.

روش‌های مختلفی جهت راه‌اندازی سایت داینامیک بدون کدنویسی وجود دارد مانند استفاده از سایت‌سازها که ما در ادامه شیوه طراحی سایت با استفاده سیستم‌ های مدیریت محتوا یا همان CMS را بررسی کرده و به آن می‌پردازیم.

طراحی سایت با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا یا CMSها
طراحی سایت با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا یا CMSها

طراحی سایت با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا یا CMSها

CMS که سر واژه کلمات Content Management System هست به معنی سیستم مدیریت محتوا یا سایت‌ساز می باشد، یکی از روش‌های طراحی سایت داینامیک بدون کدنویسی استفاده از CMS ها برای طراحی و ساخت سایت است که با استفاده از این روش می توان بدون کدنویسی و بدون داشتن دانش برنامه نویسی اقدام به ساخت سایت به صورت داینامیک کرده و پس از راه‌اندازی آن از طریق پنل مدیریت موجود سایت خود را مدیریت کرده و تغییرات موردنیاز را در آن اعمال کنید. سیستم‌های مدیریت محتوای زیادی با کاربردهای مختلف در دنیا وجود دارد که می توان از آن‌ها جهت راه‌اندازی سایت استفاده کرد که یکی از آن‌ها سیستم مدیریت محتوای وردپرس می‌باشد و ما در این دوره قصد داریم شیوه راه‌اندازی سایت با وردپرس را یاد بگیریم و سایت خود را با استفاده از آن راه‌اندازی کنیم.

وردپرس چیست؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است که توسط Automattic ایجاد و خلق شده است و به صورت متن‌باز و با زبان php ساخته شده است که می توان به صورت رایگان از آن استفاده کرد و بدون پرداخت هیچگونه هزینه‌ای با استفاده از آن اقدام به طراحی سایت موردنظر خود کرد که ما در این دوره قصد داریم سایت خود را با استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس راه‌اندازی کرده و بسازیم، شیوه ساخت سایت با وردپرس در این دوره به شما آموزش داده خواهد شد و پس از این دوره شما می‌توانید سایت خود را با استفاده از وردپرس راه‌اندازی کنید.

در ادامه به معرفی مواردی که برای طراحی و ساخت سایت در این دوره به آن‌ها نیاز داریم می‌پردازیم و کاربرد هرکدام را شرح خواهیم داد.

هاست
هاست

هاست

هاست در زبان فارسی به معنی میزبان است و به فضایی گفته می‌شود که سایت‌ما و تمامی اطلاعات‌اش در آن قرار گرفته تا همیشه در دسترس بوده و امکان نمایش به کاربران و بازدیدکنندگان را داشته باشد تا آن‌ها در هر ساعت از شبانه روز بتوانند به سایت‌ما مراجعه کرده و از آن استفاده کنند. شیوه خرید هاست و همچنین موارد مرتبط با هاست در جلسه مربوط به آموزش خرید هاست در این دوره توضیح داده شده است.

دامنه
دامنه

دامنه

دامنه یا Domain همان آدرس سایت‌ما است که پس از خرید هاست آن را (دامنه) را به هاست متصل می‌کنیم تا کاربران سایت‌ما بتوانند با در دست داشتن نام دامنه ما، سایت‌ما را مشاهده کنند و از آن استفاده کنند، البته دامنه‌ها با پسوند‌های مختلفی مانند: com.,.net,.org وجود دارند و ما می‌توانیم در صورتیکه دامنه موردنظر ما آزاد باشد اقدام به ثبت آن‌ کنیم. در جلسه آموزشی ثبت دامنه در همین دوره به بررسی و آموزش ثبت دامنه می‌پردازیم.

علاقه و پشتکار

یکی از مهم‌ترین مواردی که حتما شما باید به عنوان فردی که می‌خواهید طراحی سایت با وردپرس یاد بگیرید داشته باشید وجود علاقه و پشتکار است، در صورتیکه می‌خواهید این دوره برای شما موثر و مفید باشد باید حتما این مورد را داشته باشید تا بتوانید از دوره آموزش وردپرس نهایت استفاده را برده و دوره را به صورت کامل به پایان برسانید.

یادگیری وردپرس
یادگیری وردپرس

یادگیری وردپرس

و مورد بعدی که برای طراحی سایت به آن نیاز دارید تا بتوانید سایت خود را با استفاده از وردپرس راه‌اندازی کنید یادگیری وردپرس است که خبر خوب این است که شما در این دوره، وردپرس را به صورت کامل و پروژه‌محور یاد خواهید گرفت پس جای نگرانی نیست!

صحبت پایانی

این قسمت نیز به پایان رسید امیدواریم از توضیحات مربوط به این قسمت نیز نهایت استفاده را کرده باشید، جلسه بعدی به این موضوع می پردازیم که چرا از وردپرس برای راه‌اندازی سایت خود استفاده کنیم و اینکه وردپرس چیست و چه مزایایی دارد که از آن برای ساخت سایت خود در این دوره استفاده می‌کنیم.

به امید دیدار شما در جلسه بعدی

دوره آموزش وردپرس

این مقاله یکی از جلسات دوره آموزش وردپرس است که به صورت رایگان قابل مشاهده است. مشاهده همه جلسات
وردپرس
قسمت بعدی قسمت قبلی

نظرت راجب این مطلب چیه؟

میانگین امتیازات 5 از 5 | تعداد رای: 2 نفر
  • خیلی عالی
  • عالی
  • خوب
  • بد
  • خیلی بد
اگر سوال یا نظری راجب این مطلب دارید، به اشتراک بگذارید. ارسال دیدگاه

نوشتن دیدگاه

پس از ارسال دیدگاه، ایمیل شما به صورت عمومی نمایش داده نخواهد شد.