در این مقاله میخواهیم تمامی هزینههای لازم را برای اینکه بخواهید یک سایت را با وردپرس راهاندازی کرده و بسازید را به صورت دقیقا توضیح دهیم و آن را محاسبه کنیم.
خیلی از اوقات و در جلسات مختلف افراد زیادی از من سوال میکنند که اگر من بخواهم طراحی سایت ر ا یاد بگیریم و خودم سایتم را طراحی کنم باید چقدر هزینه برای این کار پرداخت کنم و باید برای چه مواردی هزینه بپردازم، در این مقاله میخواهیم هزینههای ضروری برای راهاندازی سایت توسط خودتان را به صورت جزئی برررسی کنیم.
دقت داشته باشید که طراحی سایتی که توسط افراد حرفهای انجام شود مطمئن هزینههای بیشتری در بر خواهد داشت و در زمان کوتاهتری نیز انجام میشود به دلیل اینکه طراحان سایت از تجربه زیادی برخوردار هستند و برای کسب تجربه نیز زمان زیادی را صرف کردهاند.
در این مقاله چی قراره یاد بگیریم؟
مواد لازم برای طراحی سایت
ابتدا اجازه دهید که ببینیم چه مواردی را برای طراحی سایت نیاز داریم تا در ادامه به توضیح هزینه هر کدام از آنها میپردازیم.
هاست (فضای موردنیاز)
مهمترین چیزی که برای طراحی سایت توسط خودتان به آن نیاز دارید هاست است. هاست به فضایی گفته میشود که شما آن را به صورت ماهانه یا سالانه از شرکتهای هاستینگ اجاره کرده و بابت آن هزینه پرداخت میکنید و وبسایت خود را روی آن راهاندازی میکنید.
البته ناگفته نماند که هاستهای رایگان نیز وجود دارد که میتوانید بدون پرداخت هزینه از آنها استفاده کنید اما پیشنهاد نمیکنیم برای راهاندازی سایت خود از هاستهای رایگان استفاده کنید زیرا این دسته از هاستها هیچگونه مسئولیتی در قبال اطلاعات شما ندارند و بیشتر برای تست و آموزش مناسب هستند.
در ادامه مقاله هزینههای مربوط به هاست را به صورت کامل توضیح داده و بررسی میکنیم.
دامنه (آدرس سایت شما)
مورد بعدی که برای راهاندازی سایت به آن نیاز دارید دامنه است. دامنه به آدرس سایت شما گفته میشود و وقتی شما آن را با پسوند موردنظر خود ثبت میکنید و بابت آن هزینه پرداخت میکنید، فرد دیگری نمیتواند آن را ثبت کند زیرا این دامنه به نام شما ثبت شده است. به طور مثال آدرس دامنه ما maharatweb.com است که مربوط به سایت مهارت وب بوده و فردی دیگری نمیتواند آن را ثبت کند.
البته دامنه دارای پسوندهای مختلف است که برخی از معروفترین آنها عبارتند از .com,.ir و… است، برای اینکه بخواهید دامنه خودتان را با ثبت کنید باید برای هر پسوند هزینه جداگانهای را پرداخت کنید که در ادامه بیشتر در مورد آن توضیح خواهیم داد.
وردپرس (سایتساز بدون کدنویسی)
پس از تهیه هاست و دامنه مورد بعدی که به آن نیاز دارید، ساخت سایت است. برای ساخت سایت روشهای زیادی وجود دارد که میتوانید بدون کدنویسی و با کدنویسی سایت خود را طراحی کنید ولی بهترین روشی که به نظر ما برای ساخت سایت بدون کدنویسی وجود دارد استفاده از سیستمهای مدیریت محتوا است که بهترین آنها وردپرس است.
وردپرس یکی از بهترین سایت سازهای جهان است که به صورت رایگان قابل استفاده بوده و شما میتوانید با استفاده از آن سایت خود را راهاندازی کنید. اگر میخواهید با روشهای طراحی سایت بیشتر آشنا شوید این مقاله را مشاهده کنید.
پیشنهاد میکنیم اگر میخواهید کار کردن با وردپرس و راهاندازی سایت با وردپرس را یاد بگیرید از دوره آموزش وردپرس که به صورت رایگان در مهارت وب وجود دارد استفاده کنید. در این دوره به صورت کامل و پروژه محور شیوه راهاندازی سایت با استفاده از وردپرس آموزش داده شده است.
قالب وردپرس (برای طراحی ظاهر کلی سایت)
پس از اینکه وردپرس را برای طراحی و ساخت سایت خود انتخاب کردیم باید برای طراحی سایت خود از قالبهای آماده وردپرس استفاده کنیم.
قالب وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟
قالب وردپرس مجموعهای از کدها و فایلهای مختلف است که با نصب آنها روی سایت خود میتوانید ظاهر و امکانات سایت خود را به صورت کلی تغییر دهید. قالبهای با توجه به کاربردی که دارند دستهبندی خواهند شد به طور مثال قالب فروشگاهی، قالب آموزشی و… که هر کدام برای منظورهای خاصی استفاده خواهد شد.
برای اینکه ما بخواهیم سایت خود را با وردپرس طراحی کنیم باید از قالبهای آماده وردپرس استفاده کنیم تا بتوانیم راحتتر سایت خود را طراحی کنیم، با توجه به کاربرد سایت خود باید از قالب مرتبط با آن استفاده کنید. به طور مثال اگر شما میخواهید سایتی برای فروش دورههای آموزشی طراحی کنید بهتر است از قالبهای آموزشی وردپرس استفاده کنید تا بتوانید سایت خود را با امکانات بیشتری طراحی کنید.
قالبهای وردپرس نیز قیمتهای مختلفی دارد که در ادامه در مورد باز قیمتی انواع قالبها و کاربرد آنها صحبت میکنیم.
افزونه وردپرس (برای افزودن امکانات به سایت)
افزونه وردپرس مجموعه از فایلها است که به صورت جداگانه آن روی سایت وردپرس خود نصب میکنید و از طریق نصب آن روی سایت وردپرس خود میتوانید امکانات بیشتری را به سایت خود اضافه کنید. به طور کلی افزونهها برای مواقعی کاربرد دارند که شما میخواهید امکاناتی که به صورت پیشفرض در سایت شما وجود ندارد را به سایت وردپرس اضافه کنید.
به طور مثال شما میخواهید مقالات سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینهسازی کنید میتوانید از افزونههای سئو استفاده کنید که اجازه این کار را به شما میدهند و یا مثلا میخواهید صفحات سایت خود را هرجور که دوست داشتید طراحی کنید که برای این کار میتوانید از افزونههای صفحهساز وردپرس استفاده کنید.
افزونههای وردپرس تعداد زیادی دارند و برای امور مختلف طراحی و تولید شده است که هم به صورت رایگان و هم به صورت غیر رایگان وجود دارند که میتوانید از آنها استفاده کنید. در ادامه به بررسی افزونههای موردنیاز و بازه قیمتی آنها میپردازیم.
به این نکته داشته باشید که شما میتوانید از چندین افزونه در کنار هم استفاده کنید ولی فقط میتوانید تنها یک قالب فعال را روی سایت خود نصب داشته باشید و از آن استفاده کنید.
لوگو برای سایت (اختیاری)
مورد بعدی که برای راهاندازی سایت خود به آن نیاز دارید داشتن یک لوگو است. لوگو معرف برند و کسبوکار شماست و بهتر است که در ابتدای راهاندازی کسبوکار خود یک لوگو را برای آن طراحی کنید تا بتوانید بر اساس آن بخشهای مختلف سایت خود را طراحی کنید. البته باید با توجه به حوزه کاری خود در انتخاب رنگها برای لوگو خود نیز دقت به خرج دهید و سعی کنید از رنگهایی در طراحی استفاده کنید که مرتبط به حوزه کاری شما باشد.
برای طراحی لوگو میتوانید از راهکارهای زیر استفاده کنید.
- برونسپاری طراحی لوگو به شرکتها و طراحان لوگو (نیاز به پرداخت هزینه)
- طراحی لوگو با هوش مصنوعی رایگان و غیر رایگان (روش کم هزینه ولی غیر مطمئن و عدم انحصاری بودن لوگو)
- طراحی لوگو توسط خودتان(روش کم هزینه ولی نیاز به آشنایی کافی برای کار با نرمافزارهای گرافیک نظیر فتوشاپ و ایلاستریتور دارد)
میتوانید با استفاده از روشهای گفته شده در بالا لوگوی کسبوکار خود طراحی کنید که در ادامه به توضیح باز قیمتی آن میپردازیم و در مورد آن صبحت میکنیم.
سعی کنید برای طراحی لوگو زمان زیادی را اختصاص دهید تا بتوانید یک لوگو مناسب را طراحی کنید. لوگو شما معرف کسبوکار شماست پس برای آن زمان صرف کنید تا بتوانید در آیند از آن برای موارد مختلف استفاده کنید.
هزینههای لازم برای طراحی سایت با وردپرس
قیمتهای ذکر شده در این قسمت در اسفندماه 1402 محاسبه شده است و ممکن است زمانیکه شما در حال مطالعه این مقاله هستید، قیمتهای ذکر شده در این مقاله افزایش یافته باشد.
هزینه هاست
هزینه هاست با توجه به نوع هاست، لوکیشن هاست، فضای هاست، پهنای باند و… متغیر است و نمیتوان برای آن قیمت دقیق را مشخص کرد به دلیل اینکه به عوامل زیادی بستگی دارد ولی ما به این دلیل که میخواهیم بر آورد از هزینههای لازم برای طراحی سایت داشته باشیم از هاستی با مشخصات زیر استفاده میکنیم.
هاست موردنیاز برای شروع کار
هاست با مشخصات زیر برای شروع در ابتدای کار مناسب است ولی به مرور زمان و با توجه افزایش کاربران سایت خود باید آن را ارتقا دهید.
- نوع هاست: لینوکس
- لوکیشن هاست: ایران
- فضای هاست: 3 گیگابایت
- بکاپ: به صورت روزانه و هفتگی
هزینه هاست با مشخص گفته شده در بالا به صورت ماهانه از حدود 50 هزارتومان تا 110 هزار تومان با توجه به شرکت ارائه دهنده هاست متفاوت است که این قیمت به صورت سالانه از چیزی حدود 600 هزارتومان تا 900 هزارتومان متغیر میباشد.
هزینه دامنه
همانطور که قبلا هم اشاره کردیم هزینه دامنه با توجه به پسوند آن متفاوت است، ولی ما در اینجا فرض میکنیم میخواهیم از پسوندهای .com و .ir استفاده کنیم به دلیل اینکه این پسوندها معروف و رایجتر هستند و بیشتر برای افراد شناخته شدهاند.
- دامنه .com
- دامنه.ir
هزینه ثبت دامنه .ir به صورت یکساله از حدود 25 هزار تومان تا 74 هزار تومان با توجه به شرکتی که از طریق آن دامنه خود را ثبت میکنید متغیر است.
هزینه ثبت دامنه .com به صورت یکساله از حدود 550 هزارتومان تا 700 هزار تومان با توجه به شرکت ارائه دهنده خدمات ثبت دامنه متفاوت است که میتوانید آن را در شرکتهای مختلف بررسی کنید.
بهتر است دامنه موردنظر خود را هم با پسوند .com و هم با پسوند .ir ثبت کنید تا توسط افراد دیگر قابل ثبت نباشد.
ثبت دامنه به صورت 5 و 10 ساله نیز امکان پذیر است ولی برای شروع کار میتوانید دامنه موردنظر را به صورت یکساله ثبت کنید و هر سال آن را تمدید کنید.
وردپرس (رایگان)
استفاده از وردپرس برای راهاندازی سایت، رایگان است و شما میتوانید بدون پرداخت هزینه وردپرس را دانلود کنید و سایت خود را با آن راهاندازی کنید. برای یادگیری طراحی سایت با وردپرس میتوانید دوره رایگان آموزش وردپرس در سایت مهارت وب را مشاهده کنید که شیوه ساخت سایت با وردپرس در این دوره توضیح داده شده است.
هزینه قالب وردپرس
همانطور که قبلاً هم گفتیم از قالب وردپرس برای طراحی ظاهر سایت استفاده میکنیم. قالبهای وردپرس با توجه به دستهبندی و کاربردی که دارند قیمتهای متفاوت دارند که میتوانید با جستجو از آنها اطلاع کنید.
قالبهای رایگان نیز وجود دارد که بدون پرداخت هزینه میتوانید از آنها استفاده کنید ولی به دلیل مشکلاتی که این قالبها ممکن است در آینده برای کسبوکار شما ایجاد کنند، پیشنهاد میکنیم که از آنها استفاده نکنید.
هزینه خرید قالب با توجه به نوع قالب از چیزی حدود 300 هزار تومان شروع شده و تا 2 میلیون تومان ادامه مییابد که بهتر است از قالبهای ایرانی برای طراحی سایت خود استفاده کنید تا در آینده امکان توسعه آن وجود داشته باشد.
هزینه افزونه موردنیاز برای راهاندازی سایت وردپرس
افزونه وردپرس برای اضافه کردن قابلیت به سایتهای وردپرس کاربرد دارند. افزونهها با توجه به کاربردی که دارند قیمتهای متفاوت دارند که میتوانید با جستجو اسم افزونه موردنظر از قیمت آن اطلاع پیدا کنید.
برای راهاندازی سایت شما نیاز به افزونههای زیر دارید که در ادامه قیمت آنها را نیز بررسی خواهیم کرد.
- افزونه RankMath برای سئو سایت
- افزونه LiteSpeed Cache برای افزایش سرعت سایت
- افزونه امنیت کامل وردپرس(AIOS)
- افزونه ووکامرس برای تجارت الکترونیک و فروش اینترنتی
- افزونه درگاه پرداخت ووکامرس برای اتصال ووکامرس به درگاه پرداخت
افزونههای گفته شده در بالا افزونههای ضروری سایتهای وردپرس بوده و بهتر است که در همان ابتدا آنها را روی سایت خود نصب کنید تا بتوانید از قابلیتهای بیشتری برخوردار شوید.
تمامی افزونههای گفته شده در بالا، نسخه رایگان نیز دارند که میتوانید بدون پرداخت هزینه آنها را نصب کنید و برای شروع کار نیز استفاده از نسخه رایگان آنها مشکل ندارد، ولی افزونه درگاه پرداخت را باید خریداری کنید تا بتوانید سایت خود را به درگاه پرداخت اینترنتی متصل کنید و به صورت آنلاین
خرید افزونه درگاه پرداخت برای سایتهایی که فروش اینترنتی دارند ضروری است و هزینه آن از حدود 250 هزارتومان تا 350 هزارتومان متغیر است که با توجه به نوع درگاه اینترنتی سایت خود میتوانید آن را خریداری کنید.
با توجه به سایتی که میخواهید طراحی کنید ممکن است افزونههای بیشتری نیاز داشته باشید که برای اطلاع از قیمت آن میتوانید در گوگل جستجو کنید.( در لیست بالا فقط قیمت افزونههای ضروری قرار گرفته است.)
هزینه طراحی لوگو
این مورد اختیاری است و نمیتوان آن را جزو هزینههای ضروری راهاندازی سایت با وردپرس به شمار آورد و فقط جهت اطلاع شما عنوان شده است.
هزینه طراحی لوگو نیز با توجه به شرکت و افراد ارائه دهنده خدمات طراحی لوگو متفاوت است و رنج قیمت آن از حدود 500 هزارتومان شروع شده و تا چند ده میلیون تومان نیز ادامه مییابد که برای کسب قیمت دقیق باید با شرکتهای طراحی لوگو پیرامون این موضوع مذاکره کنید
سر جمع هزینههای راهاندازی سایت
با توجه به قیمتهای گفته شده در بالا و توضیحاتی که خدمت شما ارائه شد هزینههای لازم برای ساخت سایت با وردپرس توسط خود شما از حدود 3 میلیون تومان شروع شده و با توجه به انتخابهای شما تا 5 میلیون تومان نیز افزایش یابد.
نکات پایانی و تبادل نظر
در این مقاله سعی کردیم تمامی هزینههای لازم را برای راهاندازی یک سایت وردپرس خدمت شما توضیح دهیم و به صورت جز به جز قیمت تمامی موارد موردنیاز را بررسی کنیم. قیمتهای گفته شده در بالا ممکن است دارای نوسان باشد و با توجه به تغییرات مواردی از جمله دلار دچار تغییر شود، علاوه بر این ممکن است که روی قیمتهای گفته شده در جدول مواردی مانند ارزش افزوده، مالیات و… نیز اضافه شود که باید به آنها دقت داشته باشید.
اگر شما نیز تجربهای پیرامون این موضوع دارید از قسمت نظرات مطرح کنید.