در این مقاله میخواهیم به این موضوع بپردازیم که چگونه میتوانیم متوجه شویم که هاست چه سایتهایی با هاست سایت ما مشترک است و در حقیقت سایت ما با چه سایتهای دیگری روی یک سرور قرار دارد و همسایه است.
در این مقاله چی قراره یاد بگیریم؟
هاستهای اشتراکی
وقتی شما از هاست اشتراکی برای سایت خود استفاده میکنید به این معناست که سایت شما به صورت اشتراکی از منابع یک سرور استفاده میکنند و منابع سرور به صورت اختصاصی در اختیار شما قرار ندارد و بین سایتهای دیگری که با سایت شما روی یک سرور قرار دارند تقسیم شده است که به همین دلیل به این نوع از هاستها، هاست اشتراکی گفته میشود.
در این مقاله سایتی را به شما معرفی میکنیم که با استفاده از آن میتوانید بفهمید سایت شما با چه سایتهای روی یک سرور مشترک میزبانی میشود.
سایت Dnslytics
سایت dnslytics یکی از سایتهایی است که خدمات زیادی را برای سایتها ارائه میکند، یکی از خدماتی که این سایت ارائه میکند این است که با استفاده از آن میتوانید لیست سایتهایی که با شما روی یک سرور قرار دارند را ببینید و متوجه این موضوع بشوید که سرور هاست شما با چه سایتهای دیگری مشترک است.
اطلاع از سایتهای میزبانی یک سرور
برای اینکه بخواهید متوجه شوید که چه سایتهایی روی یک سرور قرار دارند، ابتدا وارد سایت dnslytics شوید و همانند تصویر زیر آدرس دامنه سایت موردنظر را وارد کنید. به عنوان مثال ما در اینجا آدرس دامنه سایت دیجی کالا را وارد کردیم.
پس از اینکه آدرس دامنه سایت موردنظر را وارد کردید، همانند تصویر زیر روی گزینه سرچ کلیک کنید.
سپس وارد صفحه زیر خواهید شد که در اینجا باید گزینه دوم یعنی گزینه Reverse IP را انتخاب کنید تا دامنههایی که روی این سرور هستند را به شما نمایش دهد.
در نهایت وارد صفحه زیر خواهید شد که در این صفحه میتوانید همانند تصویر زیر، لیست سایتهایی که روی این سرور میزبانی میشوند را مشاهده کنید و از آدرس دامنه آنها اطلاع پیدا کنید.
اگر روی گزینه زیر کلیک کنید، میتوانید آدرس دامنه سایتهایی که در این صفحه مشاهده میکنید را به صورت کامل در حافظه کلیپ بورد سیستم خود کپی کنید تا اگر نیاز داشتید از آنها استفاده کنید.
همچنین میتوانید روی گزینه زیر کلیک کنید و حالت نمایش سایتها را از حالت گرید به حالت لیست تغییر دهید.
با همین روش سادهای که در این مقاله به شما توضیح دادیم، میتوانید متوجه شوید که سایت شما با چه سایتهایی روی یک سرور مشترک میزبانی میشود.
از این ترفند کجا استفاده کنیم؟
شما میتوانید از روشی که در این مقاله به شما توضیح داده شده است، برای موارد زیر استفاده کنید.
- برای مواقعی که سایت شما از دسترس خارج شده است، بررسی کنید که آیا سایتهای دیگری که با شما روی یک سرور قرار دارند نیز با همین مشکل مواجه هستند یا خیر.
- وقتی میخواهید هاست خریداری کنید، برای اطلاع از سرعت هاست میتوانید سایتهایی که روی آن سرور قرار دارند را از لحاظ سرعت بررسی کنید. (البته معیار سرعت فقط هاست نیست و به عوامل فنی دیگری که در سایت موجود است نیز بستگی دارد.)
سخن آخر
امیدواریم این مقاله آموزشی برای شما مفید و کاربردی بوده باشد، در صورتی که شما هم تجربهای پیرامون این موضوع دارید و یا روشهای دیگری را برای شناسایی این موضوع سراغ دارید میتوانید از قسمت نظرات آن را مطرح کنید.