بخش پوسته‌ها در وردپرس یکی از کاربردی‌ترین مباحث در وردپرس است و به همین دلیل می‌توان این جلسه را به عنوان یکی از مهم‌ترین جلسات دوره آموزش وردپرس در نظر گرفت. در این آموزش قصد داریم با بخش پوسته‌ها در وردپرس بیشتر آشنا شویم و نحوه کار با بخش پوسته‌های وردپرس را مورد بررسی قرار دهیم.

مقدمه

همانطور که قبلاً هم گفتیم، پوسته‌ها یکی از مهم‌ترین بخش‌های پیشخوان وردپرس است، اما الان می‌خواهیم بدانیم که این بخش دقیقا چه کاربردی دارد.

بخش پوسته‌های وردپرس وظیفه اعمال قالب را دارد، یعنی شما به عنوان طراح وب سایت، در این بخش می‌توانید قالب مورد نظر خود را جستجو کرده و آن را اعمال کنید و یا اینکه اگر پوسته‌ای تهیه کرده‌اید می‌توانید با آپلود کردن آن، قالب وردپرس مورد نظر خود را روی سایت وردپرس خود فعال کنید.

اما قبل از اینکه به آموزش این بخش بپردازیم باید بدانیم که پوسته یا قالب چیست که در ادامه به این موضوع می‌پردازیم و آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

پوسته وردپرس چیست؟

پوسته یا قالب وردپرس یک نوع طراحی گرافیکی است که برای ساختاربندی ظاهر سایت‌ها در سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌شود. قالب‌ و یا پوسته‌ها شامل تنظیمات ظاهری، کد و استایل های CSS، تصاویر و در بعضی مواقع، به همراه افزونه های خاصی هستند، که شما به واسطه آن‌ها، می‌توانید وب سایت وردپرس خود را از نظر ظاهری، بهبود ببخشید و به شکل دلخواه خود آن را شخصی‌سازی کنید.

پوسته‌ها در وردپرس

پیش‌تر به اینکه، پوسته چیست و بخش پوسته‌ها چه کاربردی دارد پرداختیم. در ادامه به آموزش بخش پوسته‌های وردپرس می‌پردازیم.

برای دسترسی به بخش پوسته‌‌ها در وردپرس، در پیشخوان وردپرس به بخش نمایش مراجعه و سپس از زیر منوهای آن روی گزینه پوسته‌ها کلیک نمایید.

پوسته‌ها در وردپرس
پوسته‌ها در وردپرس

با کلیک روی پوسته‌ها در وردپرس، به صفحه پوسته‌های وردپرس هدایت می‌شوید، که در آن‌جا می‌توانید تنظیمات مربوط به پوسته‌های وردپرس خود را مشاهده کنید.

صفحه اصلی پوسته‌ها در وردپرس
صفحه اصلی پوسته‌ها در وردپرس

همانطور که در تصویر بالا مشخص شده، در این صفحه شما پوسته و قالب‌های نصب شده و فعال خود را مشاهده می‌کنید که با بردن نشانگر ماوس روی هر پوسته، قادر خواهید بود آن را فعال و یا شخصی‌سازی کنید.

افزودن پوسته‌ها در وردپرس در مخزن
افزودن پوسته‌ها در وردپرس در مخزن

در بالای صفحه نیز می‌توانید گزینه “افزودن” را مشاهده کنید که با کلیک روی این گزینه به صفحه‌ای از پیشخوان منتقل می‌شوید که در آنجا قادر خواهید‌‌ بود پوسته و یا قالب مورد نظر خود را جستجو کرده و یا خودتان آن را آپلود کنید.

فیلتر پوسته‌ها در وردپرس
فیلتر پوسته‌ها در وردپرس

در ادامه شما می‌توانید پوسته مورد نظر خود را از بین بیش از 5000 پوسته و قالب جستجو و نصب کنید. البته واضح است که پوسته و قالب مورد نظر را باید بر اساس نیاز خود انتخاب کنید به همین دلیل در بالای صفحه می‌توانید بر اساس محبوب بودن، تازه‌ترین، پوسته‌های بلوک، علاقه مندی‌ها و…، قالب مدنظر خود را از بین کلیه پوسته‌های موجود، فیلتر نمایید.

بارگذاری پوسته‌ها در وردپرس

در بالای صفحه‌ افزودن پوسته‌ها، دکمه و گزینه‌ای وجود دارد که شما می‌توانید با استفاده از آن پوسته و یا قالب موردنظر خود را بارگذاری کنید. اگر پوسته خود را از جایی خریداری کرده و آن را دانلود کرده‌اید، می‌توانید از این قسمت آن را آپلود و نصب کنید.

 آپلود پوسته‌ها در وردپرس
آپلود پوسته‌ها در وردپرس

پس از کلیک روی بارگذاری پوسته‌ها در وردپرس، باید روی دکمه Choose File کلیک کنید تا پنجره انتخاب فایل برای شما باز شود و فایل پوسته و یا قالب خود را انتخاب کنید تا وردپرس بتواند آن را نصب کند.

نکته: فایل قالب و یا پوسته باید با فرمت Zip باشد تا بتوان آن را آپلود کرد.
حتما سعی کنید در خرید و یا انتخاب پوسته، از منابع معتبر استفاده کنید اگر از منابع نامعتبر نسبت به دریافت فایل پوسته اقدام کنید، ممکن است در آینده‌ای نه‌چندان دور، وب سایت شما دچار تداخل و مشکلات شده و همچنین احتمال وجود فایل های مخرب نیز در آن وجود دارد. برای بررسی وجود فایل مخرب در پوسته،می‌توانید به وب سایت virustotal.com مراجعه نمایید.

شخصی‌سازی پوسته‌ها در وردپرس

وقتی پوسته و یا قالب مورد نظر خود را نصب کردید می‌توانید آن را شخصی‌سازی کرده و به حالتی که می‌خواهید تغییر دهید البته تغییر پذیری قالب وردپرس به پوسته‌ای که نصب کرده‌اید هم بستگی دارد.

به عنوان مثال در برخی از قالب‌های وردپرس، شما می‌توانید فونت دلخواه خود را با استفاده از بخش سفارشی‌سازی وردپرس روی قالب اعمال کنید اما روی برخی از قالب‌های وردپرس این قابلیت وجود ندارد و شما نمی‌توانید فونت دلخواه خود را از بخش سفارشی‌سازی وردپرس تغییر دهید و برای تغییر آن، می‌بایستی از افزونه‌های مربوطه استفاده کنید و یا در فایل های CSS پوسته، نسبت به معرفی و اعمال فونت مدنظر اقدام نمایید.

بخش سفارشی‌سازی وردپرس

برای اینکه بتوانید قالب یا پوسته خود را سفارشی‌سازی کنید، مجددا به پیشخوان وردپرس مراجعه کرده و از منوی موجود، نشانگر ماوس را روی گزینه “نمایش” شناور نمایید تا زیرمنو‌های آن قابل مشاهده باشد و در نهایت از زیرمنوهای ایجاد شده روی گزینه سفارشی‌سازی کلیک کنید.

شخصی سازی پوسته‌ها در وردپرس
شخصی سازی پوسته‌ها در وردپرس

پس از ورود به بخش سفارشی‌سازی در وردپرس، شما می‌توانید از طریق المان‌ها و منوهای موجود در سمت راست صفحه، تنظیمات بیشتری را برای قالب خود سفارشی‌ و شخصی‌سازی نمایید.

شخصی سازی پوسته‌ها در وردپرس
شخصی سازی پوسته‌ها در وردپرس

در این بخش شما می‌توانید به تغییر و سفارشی سازی تنظیمات کلی قالب بپردازید، بیشتر تنظیمات مانند: سربرگ، چیدمان، رنگ و زمینه، css اضافی و… در همه قالب‌ها مشترک است که شما می‌توانید بر اساس سلیقه خود تنظیمات آن را تغییر داده و شخصی‌سازی نمایید.

نصب افزونه‌های کاربردی قالب

برخی از قالب‌های وردپرس، پس از اتمام فرایند نصب، به جهت اجرای صحیح و بهینه‌تر، نیازمند نصب افزونه‌های خاصی می‌باشند. برخی از قالب‌ها، این افزونه‌ها را در قالب یک فایل متنی به عنوان راهنما به شما معرفی می‌کنند اما در بیشتر قالب‌ها، این افزونه‌ها به حالت آماده لیست شده و فقط نیازمند نصب و فعال‌سازی است.

ورود به بخش نصب افزونه‌های کاربردی پوسته‌ در وردپرس
ورود به بخش نصب افزونه‌های کاربردی پوسته‌ در وردپرس

برای نصب این افزونه‌ها از پیشخوان وردپرس همانند تصویر بالا نشانگر ماوس را روی گزینه نمایش شناور کرده و سپس از زیرمنوهای ایجاد شده روی گزینه install Plugins کلیک نمایید.

نصب افزونه‌های کاربردی پوسته‌در وردپرس
نصب افزونه‌های کاربردی پوسته‌در وردپرس

با ورود به این بخش، لیستی از افزونه‌های مورد نیاز قالب قابل مشاهده است که کافیست روی گزینه install کلیک کنید تا این افزونه‌ها نصب شوند. همچنین می‌توانید همه افزونه‌ها را انتخاب کرده و از بخش کار‌های دسته‌جمعی، روی گزینه نصب کلیک کنید تا همه با هم نصب شوند.

ویرایشگر پرونده‌ پوسته

آیا می‌دانستید از پیشخوان وردپرس می‌توانید در سریع‌ترین حالت ممکن به کدهای مرتبط به قالب و افزونه‌های سایت خود دسترسی داشته باشید؟

شیوه‌نامه پوسته‌ها در وردپرس
شیوه‌نامه پوسته‌ها در وردپرس

برای ورود به این بخش کافیست از پیشخوان وردپرس، نشانگر ماوس خود را روی بخش نمایش شناور کرده و از زیرمنوهای ایجاد شده روی گزینه “ویرایشگر پرونده پوسته” کلیک کنید. با ورود به این بخش، شما به کدهای قالب دسترسی دارید و می‌توانید از همین قسمت، استایل‌های جدید را به style.css اضافه نمایید.

نکته: استفاده از این بخش در وردپرس، نیازمند این است که شما مسلط به زبان CSS، PHP و توابع پوسته‌ها در وردپرس باشید.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

در هر صورت شما می‌توانید با توضیحاتی که از قبل داده شد، قالب‌های وردپرس را از مخزن‌ نصب کنید و یا قالب‌های مدنظر خود را بارگذاری کنید. در ادامه این آموزش به شخصی سازی قالب وردپرس پرداختیم که بوسیله آن قادر خواهید بود برخی از ویژگی‌های قالب وردپرس خود را تغییر دهید.

شما بعد از این آموزش می‌توانید قالب خود را طبق توضیحی که داده شد نصب و سفارشی‌سازی کنید، امیدواریم از این آموزش بهره کافی را برده باشید و در صورت بروز سوال در خصوص پوسته‌های وردپرس، می‌توانید آن را در بخش نظرات این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.

دوره آموزش وردپرس

این مقاله یکی از جلسات دوره آموزش وردپرس است که به صورت رایگان قابل مشاهده است. مشاهده همه جلسات
وردپرس
قسمت بعدی قسمت قبلی

نظرت راجب این مطلب چیه؟

هنوز امتیازی ثبت نشده است.
  • خیلی عالی
  • عالی
  • خوب
  • بد
  • خیلی بد
اگر سوال یا نظری راجب این مطلب دارید، به اشتراک بگذارید. ارسال دیدگاه

نوشتن دیدگاه

پس از ارسال دیدگاه، ایمیل شما به صورت عمومی نمایش داده نخواهد شد.