فعال کردن افزونه وردپرس در دیتابیس

فرض کنید که یک مشکل بسیار جدی در سایت شما رخ داده است و شما نیاز دارید که با نصب افزونه‌ای مشکل موردنظر را حل کنید ولی به پیشخوان سایت دسترسی ندارید، خبر خوب این است که وردپرس در پایگاه داده اطلاعات افزونه‌های فعال را ذخیره می‌کند و شما با دسترسی به پایگاه داده به‌صورت مستقیم می‌توانید به صورت دستی افزونه موردنظر خود را فعال کنید.

در این مقاله قصد داریم به نحوه فعال کردن افزونه‌ها از طریق پایگاه داده وردپرس بپردازیم و نحوه انجام این کار را یاد بگیریم، شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که به دلایل مختلف به پیشخوان وردپرس سایت خود دسترسی نداشته باشید و بخواهید که افزونه موردنظر خود را فعال کنید تا افزونه موردنظر روی سایت فعال شود و مشکل شما حل شود، در این آموزش به نحوه فعال کردن افزونه وردپرس از طریق پایگاه داده وردپرس می‌پردازیم و شیوه انجام آن را توضیح خواهیم داد.

چه زمانی باید افزونه‌ها را از طریق پایگاه داده فعال کرد

به صورت کلی مواقعی که شما دسترسی به پیشخوان سایت خود ندارید نیاز به این دارید که افزونه‌های موردنظر خود را از طریق دیتابیس فعال کنید که در ادامه بررسی برخی از این موقعیت‌ها می‌پردازیم:

  • زمانی که خطاهای رایج وردپرس باعث عدم دسترسی شما به پیشخوان وردپرس سایت می‌شود، در این مواقع شما نیاز دارید که بدون دسترسی به پیشخوان سایت و تنها از طریق پایگاه داده وردپرس افزونه موردنظر خود را غیرفعال کنید.
  • زمانی که برای در دسترس قرار گرفتن و درست شدن سایت وردپرس خود نیاز به فعال کردن افزونه خاصی دارید.

نکته مهم : دقت داشته باشید که افزونه‌‌ای که قصد فعال کردن آن را دارید باید از قبل در سایت شما نصب شده باشد یعنی اینکه افزونه موردنظر شما باید از قبل در پوشه Plugins وجود داشته باشد.

فعال کردن افزونه در پایگاه داده

برای فعال کردن افزونه از طریق پایگاه داده باید مراحل زیر را انجام دهید تا بتوانید افزونه موردنظر خود را که قصد فعال سازی آن را از طریق پایگاه داده دارید فعال کنید، در ادامه به بررسی این مراحل می‌پردازیم و شیوه انجام این کار را به صورت قدم به قدم توضیح خواهیم داد.

مرحله اول : پیدا کردن نام پایگاه‌داده‌ سایت شما

در این مرحله باید نام پایگاه داده‌ای که اطلاعات سایت فعلی ما در آن ذخیره شده است را پیدا کنیم که برای انجام این موضوع باید وارد کنترل پنل هاست خود شوید و از بخش Files گزینه File Manager را انتخاب کنید.

پیداکردن فایل منیجر
انتخاب File Manager

پس از انتخاب این گزینه همانند تصویر زیر وارد File Manager هاست شده و باید پوشه Public_html را انتخاب کنید.

پیدا کردن پوشه Public_html
پیدا کردن پوشه Public_html

در صورتیکه سایت شما در پوشه Public_html قرار داشته باشد، باید به دنبال فایل “wp-config.php” بگردید پس از اینکه این فایل را پیدا کردید باید روی آن قرار گرفته و راست کلیک کرده و گزینه “View” را انتخاب کنید.

پیدا کردن فایل Wp-config.php و کلیک بر روی گزینه view

پس از اینکه بر روی گزینه “View” کلیک کردید، اطلاعات پایگاه داده شما همانند تصویر زیر در داخل یک صفحه جدید به شما نمایش داده خواهد شد که برای پیدا کردن نام پایگاه در این میان این اطلاعات باید به دنبال گزینه تحت عنوان “DB_NAME” بگردید در این گزینه نام پایگاه داده‌ای سایت شما روی آن قرار دارد مشخص شده است که پس از مشاهده این نام باید آن را به یاد بسپارید تا ادامه بتوانید از آن استفاده کنید به طور مثال نام پایگاه داده ما در اینجا “maharat2_wpls” است که برای ادامه آموزش آن را به خاطر خواهیم سپرد.

پیدا کردن نام پایگاه داده با استفاده از فایل wp-config

پس از اطلاع از نام پایگاه داده و به خاطر سپردن آن، به دلیل اینکه دیگر نیازی به این صفحه نداریم می‌توانید صفحه موردنظر را ببندید و سراغ مرحله بعدی بروید.

مرحله دوم : پیداکردن جدول Active Plugins از PhpMyAdmin

پس از پیدا کردن نام پایگاه داده خود در مرحله قبل، حالا باید وارد صفحه اصلی کنترل پنل هاست خود شده و از بخش Databases گزینه PhpMyAdmin را انتخاب کنید و روی این گزینه کلیک کرده تا وارد PhpMyAdmin هاست خود بشوید.

نکته مهم : پیشنهاد می‌گردد که قبل از اعمال هرگونه تغییر و ویرایش، از پایگاه داده خود یک نسخه پشتیبان به صورت کامل تهیه کنید تا در صورت وقوع مشکل بتوانید از آن استفاده کنید، در صورتیکه تخصص کافی را جهت گرفتن نسخه پشتیبان از پایگاه داده خود ندارید می‌توانید این کار را از شرکت میزبانی وب خود بخواهید تا برای شما انجام دهد.

پس از وارد شدن به PhpMyAdmin از قسمت سمت چپ یا از قسمت Databases در بخش بالا، می‌توانید پایگاه‌های داده ساخته شده را مشاهده کرده و پایگاه داده مربوط به سایت خود را که در مرحله قبلی مشاهده کردید پیدا کنید، پس از پیدا کرد پایگاه داده سایت موردنظر روی آن کلیک کرده تا جداول مربوط به آن به شما نمایش داده شود.

پیدا کردن پایگاه داد در phpMyAdmin

پس از کلیک بر روی پایگاه داده موردنظر جداول آن را به شکل زیر به شما نمایش داده می‌شود، پس از نمایش جداول باید جدولی با نام “wped_options” را پیدا کنیم بعد از پیدا کردن جدول موردنظر مطابق تصویر زیر همانطور که مشخص شده است باید بر روی گزینه “Browse” کلیک کنیم.

نکته مهم : پیشوند پیشفرض جداول وردپرس wp است و در صورتیکه آن را تغییر نداده باشید با همین نام قابل مشاهده است و می‌توانید آن را پیدا کنید ولی در صورت تغییر پیشوند جدول باید با پیشوند جدید به دنبال پایگاه داده موردنظر بگردید، به دلیل اینکه در اینجا پیشوند جداول وردپرس ما wped است برای همین باید با این پیشوند دنبال جدول موردنظر خود بگردیم تا آن را پیدا کنیم.

پیداکردن جدول wped_options

پس از پیدا کردن جدول wped_options و کلیک بر روی گزینه “Browse” با صفحه زیر روبرو خواهیم شد.

در این صفحه باید به دنبال ردیفی با نام “Active_Plugins” بگردیم، در صورتیکه قادر به پیدا کردن این گزینه نشدید از قسمت جستجو می‌توانید اسم این ردیف را جستجو کرده تا آن را پیدا کنید.

پس از پیدا کردن ردیف “Active_Plugins” باید بر روی گزینه “Edit” در سمت آن چپ کلیک کنید.

پیدا کردن گزینه Active_plugins

پس از کلیک بر روی گزینه “Edit” کادری باز می‌شود که در آن می‌توانید به صورت دستی با انجام مراحل بعدی افزونه موردنظر خود را فعال کنید.

مرحله سوم :شیوه فعال‌کردن افزونه از پایگاه‌داده

در وردپرس اطلاعات افزونه‌های فعال با قالب مخصوص به خود در پایگاه داده وردپرس ذخیره می‌شوند که از این قسمت قابل دسترسی و تغییر است، برای اینکه برای وردپرس مشخص کنیم که کدامیک از افزونه‌‌ها فعال باشد باید این موضوع را به همین شکل و با قالب مخصوص به خودش در پایگاه داده خود تعیین کنیم.

پس از باز کردن ردیف Active_Plugins باید فیلدی تحت عنوان “option_value” را پیدا کنیم تا با استفاده از بتوانیم افزونه‌هایی که قصد فعال‌کردن آن‌ها را داریم مشخص کنیم.

گزینه Option_Value
گزینه Option_Value

دقت کنید که برای فعال‌کردن افزونه‌ موردنظر خود، باید بر اساس قالب مخصوص وردپرس آن را در این قسمت وارد کنید تا افزونه موردنظر شما فعال شود.در ادامه به بررسی این ساختار و فعال کردن افزونه‌های موردنظر به صورت عملی می‌پردازیم.

فعال کردن افزونه از طریق Option Value

برای فعال کردن افزونه موردنظر طبق قالب مخصوص وردپرس باید ابتدا تعداد افزونه‌هایی که قصد فعال‌سازی آن‌ها را داریم مشخص کنیم، به طور مثال ما در اینجا قصد داریم یک افزونه را فعال کنیم برای این کار به شکل زیر عمل می‌کنیم.

همانند تصویر زیر، ابتدا عبارت a:1: را نوشته و سپس براکت را باز می‌کنیم. به دلیل اینکه ما در این قسمت قصد داشتیم یک افزونه را فعال کنیم جلو a عدد 1 را قرار دادیم در صورتیکه شما قصد دارید تعداد افزونه‌های بیشتری را فعال کنید باید متناسب با تعداد افزونه‌های موردنظر عدد موجود در این قسمت را وارد کنید، پس از مشخص کردن تعداد افزونه‌ها جهت فعال کردن آن‌‌ها همان طور که گفته شد براکت را باز کنید.

مشخص کردن تعداد افزونه برای فعال‌سازی

پس از اینکه براکت باز شد باید یک شماره سریال به افزونه‌ای که قصد فعال کردن آن را داریم اختصاص دهیم تا بتوانیم آن را فعال کنیم، ما در اینجا پس از براکت مقدار i:0 را وارد می‌کنیم و مقدار 0 را به افزونه موردنظر اختصاص می‌دهیم و این مقدار را از صفر شروع می‌کنیم.

مشخص کردن شماره سریال برای افزونه

در مرحله بعدی باید تعداد کاراکترهای موجود در نام پوشه افزونه‌ به همراه تعداد کاراکترهای موجود در نام فایل افزونه‌ای که قصد فعال کردن آن را داریم را وارد کنیم. به طور مثال ما در اینجا قصد داریم افزونه Akismet را فعال کنیم که تعداد کاراکترهای آن در نام پوشه و فایل این افزونه در مجموع شامل 19 کاراکتر هست.

برای مشاهده نام افزونه کافیست به File Manager هاست خود رفته و از پوشه Wp-Content پوشه Plugins را انتخاب کنید و پس از ورود به این پوشه نام افزونه موردنظر خود را پیدا کنید و پس از آن وارد پوشه افزونه موردنظر شده و نام فایل اصلی آن را نیز پیدا کنید تا بتوانید تعداد کاراکترهای موجود در آن بدست بیاورید.

نکته مهم : دقت داشته باشید که علامت‌هایی مانند / و . نیز در هنگام شمارش کاراکترها محاسبه می‌شوند و باید آن‌ها را نیز حساب کنید به طور مثال عبارت”akismet/akismet.php” شامل 19 کاراکتر می‌باشد که علائم موجود در آن نیز محاسبه شده‌اند.

مشخص کردن تعداد کاراکترهای موجود

برای مشخص کردن تعداد کاراکترهای نام پوشه و نام فایل افزونه، ابتدا علامت “;” را قبل از شروع کار تایپ می‌کنیم و بعد از آن عبارت s:19 را تایپ می‌کنیم، به دلیل اینکه همانطور که در بالا نیز گفته شد باید تعداد کاراکترهای موجود در نام پوشه و فایل افزونه را در این قسمت وارد کنیم و چون افزونه akismet که ما قصد فعال‌سازی آن را داریم دارای 19 کاراکتر است به همین دلیل ما در این قسمت عدد 19 را وارد کردیم، شما نیز باید با توجه به نام افزونه موردنظر خود که قصد فعال‌کردن آن را دارید عدد موجود در این قسمت را تکمیل کنید.

در مرحله بعدی باید نام پوشه افزونه موردنظر را که قصد فعال کردن آن را داریم وارد کنیم، که برای پیدا کردن نام پوشه افزونه موردنظر باید به پوشه Plugins در وردپرس برویم تا بتوانیم نام پوشه افزونه موردنظر را پیدا کنیم، برای انجام این کار باید ابتدا وارد File Manager هاست خود شده و مسیر زیر را طی کنید تا بتوانید نام پوشه افزونه موردنظر خود را پیدا کنید.

پوشه افزونه موردنظر/wp-content/plugins

پس از طی کردن مسیر گفته شده در بالا می‌توانید به پوشه افزونه‌های نصب شده در سایت وردپرس خود دسترسی داشته باشید و نام پوشه افزونه موردنظر خود را پیدا کنید.

پس از پیداکردن نام پوشه افزونه موردنظر حالا باید نام آن را در این قسمت قرار دهیم، برای انجام این موضوع ابتدا علامت “:” را قبل از شروع تایپ می‌کنیم و بعد از آن نام افزونه موردنظر خود را بعد از علامت ” قرار می‌دهیم، همانطور که قبلا هم گفته شد ما در این آموزش قصد داریم افزونه akismet را فعال کنیم برای همین نام این افزونه را به این شکل akismet” قرار می‌دهیم.

پس از وارد کردن نام پوشه افزونه موردنظر باید علامت / را قرار دهیم و پس از آن باید نام فایل افزونه موردنظر را قرار دهیم ، برای پیدا کردن نام فایل افزونه باید ابتدا وارد پوشه افزونه موردنظر شده و سپس نام آن را پیدا کنیم که معمولا نام آن مشابه نام خود افزونه است.

طبق تصویر زیر ما وارد پوشه افزونه موردنظر شدیم و نام فایل php افزونه موردنظر را پیدا کردیم که به طور مثال در اینجا “akismet.php” است.

پیدا کردن فایل php افزونه موردنظر

پس از پیدا کردن نام افزونه موردنظر مجددا به PhpMyAdmin بر می‌گردیم و در ادامه نام پوشه افزونه موردنظر، نام فایل افزونه را نیز بعد از علامت / اضافه می‌کنیم و با استفاده از علامت ” عبارت نوشته شده که ترکیبی از نام پوشه و نام فایل افزونه است را می‌بندیم و در انتهای عبارت علامت “;” را اضافه کرد و براکت را می‌بندیم و به این شکل کار ما در اینجا تمام می‌شود که نتیجه نهایی آن به شکل زیر خواهد بود.

واردکردن نام پوشه و نام فایل افزونه
واردکردن نام پوشه و نام فایل افزونه

کد نهایی وارد شده در این قسمت به شرح زیر می‌باشد.

a:1:{i:0;s:19:"akismet/akismet.php";}

پس از انجام مراحل فوق جهت ذخیره تغییرات باید بر روی دکمه Go کلیک کرده تا مراحل انجام شده ذخیره شده و اعمال شوند.

ذخیره تغییرات موردنظر

پس از اعمال تغییرات فوق وارد پیشخوان وردپرس سایت خود شده و در بخش افزونه‌ها> افزونه‌های نصب شده می‌رویم و همانطور که مشاهده می‌کنید افزونه موردنظر ما فعال شده است.

فعال کردن افزونه موردنظر

فعال کردن چند افزونه با دیگر

حالا ممکن است که شما بخواهید که چند افزونه را با هم فعال کنید برای انجام این کار باید کافیست به شکل زیر عمل کنید.

ابتدا باید تعداد افزونه‌ها را تغییر دهید و به تعداد افزونه‌هایی که قصد فعال کردن آن‌ها را دارید آن را مشخص کنید به طور مثال ما قصد داریم که 3 افزونه را فعال کنیم برای انجام این کار باید کد زیر را وارد کنیم.

a:3:{
i:0;s:19:"akismet/akismet.php";
i:1;s:33:"classic-editor/classic-editor.php";
i:2;s:23:"elementor/elementor.php";
}

نکته مهم : در نمونه کد بالا برای خوانایی بیشتر فاصله ایجاد شده است و به همین دلیل هر افزونه در یک سطر جداگانه قرار گرفته است ولی باید دقت داشته باشید در صورتیکه بخواهید از این کد استفاده کنید نباید هیچگونه فاصله وجود داشته باشد و کد باید به صورت پیوسته و پشت سرهم قرار گرفته باشد در غیر این صورت کد موردنظر کار نمی‌دهد و نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت.

جمع‌بندی و صحبت پایانی

امیدواریم این مقاله نیز برای شما مفید و کاربردی بوده باشد و تنوانسته باشید با استفاده از آن شیوه فعال کردن افزونه از طریق پایگاه داده یاد بگیرید و این آموزش شما را در مورد نحوه انجام این موضوع راهنمایی کرده و مشکل شما را حل کرده باشد.

نظرت راجب این مطلب چیه؟

میانگین امتیازات 5 از 5 | تعداد رای: 5 نفر
  • خیلی عالی
  • عالی
  • خوب
  • بد
  • خیلی بد
اگر سوال یا نظری راجب این مطلب دارید، به اشتراک بگذارید. ارسال دیدگاه

نوشتن دیدگاه

پس از ارسال دیدگاه، ایمیل شما به صورت عمومی نمایش داده نخواهد شد.

    8 دیدگاه منتشر شده است

  1. ملیحه یوسفی
    24 مرداد 1403

    سلام
    ببخشید من شک داشتم پیامی که برای بار اول ارسال کردم بهتون رسید یا نه
    برای همین مججد می‌نویسم
    مطلب شما خیلی آموزنده و مفید بود
    من طبق مراحلی که گفتین پیش رفتم، فقط چیزی که هست من در بخش phpmyadmin گزینه wped-options نداشتم گزینه wp-options داشتم و Active-Plugins پیدا نکردم لطفا یک راهنمایی می‌کنید که من باید چیکار کنم؟

    • حسین چناری
      24 مرداد 1403
      در پاسخ به ملیحه یوسفی

      درود و احترام
      خوشحالیم که براتون مفید بوده.
      در صورتی‌که نام جدول شما wp_options هست، نیاز هست که وارد همین جدول بشید. عبارتی که پشت کلمه options در نام جداول قرار می‌گیرد، پیشوندی هست که در زمانی‌که وردپرس روی آن سایت نصب شده توسط ادمین مشخص شده که برای هر سایتی می‌تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال پیشوند جداول در سایتی که ما این آموزش را برای آن آماده کردیم wped بوده، ولی در سایت شما wp است و مهم این هست که وارد جدول options شوید.
      اگر جستجوی شما در این جدول نتیجه‌ای نداشته، مجددا برای سرچ تلاش کنید و در فرایند جستجو عبارت active_plugins رو دقیقا به همین شکلی که براتون نوشتم تایپ کنید (همه کلمات آن با حروف کوچک باشند و دو کلمه با _ از یکدیگر جدا شوند) و در نهایت روی دکمه Go کلیک کرده و نتیجه رو بررسی کنید.
      با احترام

  2. آسترکی
    18 اردیبهشت 1403

    سلام و وقتتون بخیر
    واقعا آموزش بسیار کاربردی و بی نظیری بود.
    دمتون گرم. دقیقا من دسترسی به پیشخوان رو از دست داده بودم و با این مقاله افزونه ووکامرس رو از هاست فعال کردم و بقیشون رو از پیشخوان انجام دادم.
    دیگه داشتم به فکر بازگردانی بک آپ یه ماه پیش و انبارگردانی و … می افتادم که این مقاله بی نظیر به دادم رسید👍👍❤️❤️

    • ستار الماسی
      18 اردیبهشت 1403
      در پاسخ به آسترکی

      درود بر شما
      تشکر از کامنت شما
      خوشحالیم که براتون کاربردی بوده.
      موفق باشید.

    • افشین
      6 تیر 1403
      در پاسخ به آسترکی

      سلام وقت بخیر
      منم الان به این مشکل بر خوردم
      ووکامرس رو پاک کردن و دسترسی پیشخوتن رو از دست دادم
      با روش بالا هم که میرم نمیشه
      یعنی افزونه ها از قبل فعال هستن انگار
      ممنون میشم راهنماییم کنید

      • حسین چناری
        6 تیر 1403
        در پاسخ به افشین

        درود و احترام
        حذف یا غیرفعال شدن ووکامرس معمولا باعث جلوگیری از دسترسی به پیشخوان وردپرس نمیشه، مگر اینکه در سایت از سمت قالب یا افزونه خاصی به ووکامرس وابستگی وجود داشته باشه که در این شرایط با حذف شدن ووکامرس، سایت دچار خطا میشه و به همین واسطه دسترسی به پیشخوان هم از دست میره.
        بنابراین اگر سایت شما هم دقیقا دچار چنین شرایطی شده و ووکامرس حذف شده، ابتدا افزونه ووکامرس رو دانلود و در هاست در مسیر افزونه‌ها یعنی wp-content > plugins اون رو آپلود و اکسترکت کنید و سپس طبق همین مقاله از طریق دیتابیس فعالش کنید.
        اگر هم مشکل شما به شکل دیگه‌ای هست، دقیق‌تر شرح بدید تا بتونم شما رو راهنمایی کنم.
        با احترام

  3. ابراهیم اسدی
    28 بهمن 1402

    ممنون از آموزش خوبتون.

    • ستار الماسی
      29 بهمن 1402
      در پاسخ به ابراهیم اسدی

      درود بر شما
      خوشحالیم که براتون مفید بوده.
      موفق باشید.