در این قسمت از دوره آموزش گرویتی فرم می‌خواهیم شیوه اتصال گرویتی فرم‌ به درگاه پرداخت اینترنتی را خدمت شما توضیح دهیم و ببینیم که به چه صورت می‌توانیم امکان پرداخت آنلاین وجوه را در فرم‌های خود به کاربران ارائه دهیم تا بتوانند هزینه لازم را از طریق درگاه بانکی پرداخت کنند.

درگاه پرداخت آنلاین چیست؟

درگاه پرداخت اینترنتی یک سیستم است که امکان انجام تراکنش‌های مالی را در فضای مجازی و در بستر اینترنت برای کاربران و مشتریان سایت شما فراهم می‌کند. در ادامه نحوه اتصال گرویتی فرم به درگاه پرداخت اینترنتی را خدمت شما توضیح می‌دهیم.

اتصال گرویتی فرم‌ به درگاه پرداخت اینترنتی

وقتی ما فرمی را طراحی می‌کنیم که در آن محصول یا خدماتی قرار دارد که کاربر برای استفاده از آن باید هزینه‌ای را پرداخت کند، بهترین حالت این است که در همان فرم امکان پرداخت آنلاین را به کاربر بدهیم تا پس از انتخاب محصول یا خدمت مدنظر، بتواند هزینه آن را هم به صورت اینترنتی پرداخت کند.

برای اینکار ابتدا باید یک درگاه پرداخت برای سایت خود بگیریم تا بتوانیم آن را به گرویتی فرم متصل کنیم. به صورت کلی 2 گروه شرکت در زمینه ارائه درگاه پرداخت اینترنتی در ایران فعالیت دارند که در ادامه به توضیح هر کدام از آن‌ها می‌پردازیم. پس از اینکه به بررسی این شرکت‌ها پرداختیم شما می‌توانید از هرکدام که خواستید درگاه پرداخت اینترنتی تهیه کنید.

شرکت‌های ارائه دهنده درگاه پرداخت آنلاین

به صورت کلی شما می‌توانید درگاه پرداخت اینترنتی را از 2 شرکت دریافت کنید:

دسته اول از شرکت‌ها، شرکت‌های PSP هستند که اکثر این شرکت‌ها زیر مجموعه بانک‌ها هستند و برای دریافت درگاه از این شرکت‌ها حتما باید سایت فعال، کد رهگیری مالیاتی، اینماد و یک سری الزامات تعیین شده توسط شرکت موردنظر را داشته باشید تا بتوانید از آن‌ها درگاه پرداخت اینترنتی تهیه کنید.

برخی شرکت‌های psp که خدمات درگاه اینترنتی ارائه می‌دهند عبارتند از:

  •  شرکت سپ (زیرمجموعه بانک سامان)
  • شرکت به پرداخت (زیرمجموعه بانک ملت)
  • شرکت تاپ (زیرمجموعه بانک پارسیان)
  • و….

دسته دوم از شرکت‌ها، شرکت‌های پرداخت یار یا درگاه واسط هستند همانطور که از نامشان پیداست، این شرکت‌ها نقش واسط را دارند. شرکت‌های پرداخت یار خودشان با شرکت‌های psp قرارداد می‌بندند و یک سری شرایط برای ارائه درگاه تعیین می‌کنند که ما با توجه به این شرایط با این شرکت‌ها قرارداد می‌بندیم و برای سایت خود از آن‌ها درگاه پرداخت اینترنتی می‌گیریم. این شرکت‌ها شرایط ساده‌تری نسبت به شرکت‌های PSP برای دریافت درگاه دارند.

برخی از شرکت‌های واسط که می‌توانید از آن‌ها درگاه پرداخت اینترنتی دریافت کنید عبارتند از:

  • زرین پال
  • زیبال
  • نکست پی

بررسی شرکت‌های PSP و پرداخت یاری

در ادامه برای آشنایی بیشتر شما عزیزان می‌خواهیم به معرفی برخی از شرکت‌های PSP و پرداخت یاری بپردازیم و شیوه اتصال آن‌ها به گرویتی فرم را بررسی کنیم.

بررسی درگاه پرداخت پارسیان (تاپ)

در گوگل عبارت درگاه پرداخت پارسیان را سرچ می‌کنیم و وارد سایت pec.ir می‌شویم.

ورود به سایت pec
ورود به سایت pec

وقتی وارد سایت تاپ شدیم، در بخش مراحل دریافت درگاه پرداخت، می‌توانیم شرایط دریافت را مطالعه کرده و پس از انجام مراحل، درگاه پرداخت و مرچنت کد را دریافت می‌کنیم.

مراحل دریافت درگاه پرداخت
مراحل دریافت درگاه پرداخت

پس از دریافت درگاه پرداخت برای اتصال آن به گرویتی فرم، در گوگل عبارت “درگاه پرداخت پارسیان گرویتی فرم” را سرچ کرده و وارد یکی از سایت‌هایی که افزونه درگاه پرداخت گرویتی فرم را ارائه می‌دهد، می‌شویم.

ورود به سایت
ورود به سایت

 با ورود به سایت گرویتی فرم فارسی، افزونه درگاه پرداخت موردنیاز را خریداری کرده و مطابق آموزش‌هایی که در خود سایت قرار دارد، درگاه پرداخت را به گرویتی فرم متصل می‌کنیم.

خرید افزونه
خرید افزونه

بررسی شرکت پرداخت یار زرین پال

زرین پال یک شرکت پرداخت یاری است که می‌توانید از آن درگاه پرداخت اینترنتی تهیه کنید و آن را به گرویتی فرم متصل کنید. برای اتصال درگاه پرداخت زرین پال به گرویتی فرم، در گوگل عبارت “زرین پال گرویتی فرم” را جستجو کرده و وارد صفحه مربوط به افزونه زرین پال برای گرویتی فرم می‌شویم.

افزونه زرین پال
افزونه زرین پال

پس از ورود به سایت زرین پال با ثبت نام و احراز هویت و در نهایت با دریافت کد درگاه، می‌توانیم درگاه پرداخت زرین پال را به افزونه گرویتی فرم متصل کنیم. در قسمت‌ پایین صفحه، روی گزینه افزونه پرداخت فرم ساز برای گرویتی فرم کلیک می‌کنیم تا فایل نصبی افزونه دانلود شود.

دانلود فایل افزونه
دانلود فایل افزونه

 پس از اینکه افزونه را دانلود کردیم، همانند تصویر زیر در پیشخوان وردپرس سایت از بخش افزونه‌ها گزینه افزودن را انتخاب می‌کنیم.

کلیک روی افزودن
کلیک روی افزودن

پس از اینکه روی گزینه بالا کلیک کردیم، در صفحه باز شده روی بارگذاری افزونه کلیک می‌کنیم. سپس افزونه گرویتی فرم زرین پال را که دانلود کرده بودیم، با عمل drag and drop در بخش بارگذاری قرار می‌دهیم و در نهایت روی گزینه نصب کلیک می‌کنیم تا نصب آن انجام شود.

 نصب افزونه
 نصب افزونه

در صفحه باز شده پس از نصب، روی گزینه فعال کردن افزونه کلیک می‌کنیم.

کلیک روی فعال کردن افزونه
کلیک روی فعال کردن افزونه

پس از فعال شدن افزونه، در بخش گرویتی فرم گزینه زرین پال که به این بخش اضافه شده است را انتخاب می‌کنیم. 

انتخاب زرین پال
انتخاب زرین پال

در صفحه جدید باز شده روی گزینه تنظیمات زرین پال کلیک می‌کنیم. 

کلیک روی تنظیمات زرین پال
کلیک روی تنظیمات زرین پال

پس از کلیک روی گزینه بالا وارد صفحه تنظیمات می‌شویم، در صفحه تنظیمات ابتدا تیک گزینه فعال‌سازی را می‌زنیم. سپس در قسمت کشور سرور، اگر هاست سایت شما در ایران است گزینه ایران و اگر هاست سایت شما در خارج از ایران است گزینه آلمان را انتخاب می‌کنیم. آنگاه در قسمت مرچنت، کدی که با ثبت‌نام در سایت زرین پال گرفتیم را در این قسمت وارد می‌کنیم. در آخر عنوان مناسب برای درگاه را تعیین کرده و تغییرات را ذخیره می‌کنیم. 

تنظیمات زرین پال
تنظیمات زرین پال

پس از انجام تنظیمات، مجددا روی گزینه زرین پال کلیک کرده و پس ورود به صفحه موردنظر گزینه یکی بسازید را انتخاب می‌کنیم.

ساختن درگاه
ساختن درگاه

در صفحه باز شده جدید، همانند تصویر زیر فرمی که می‌خواهیم به درگاه پرداخت متصل کنیم را انتخاب می‌کنیم. به عنوان مثال ما در اینجا فرم قیمت گذاری را انتخاب می‌کنیم.

انتخاب فرم
انتخاب فرم

پس از انتخاب فرم مورد نظر، پیکربندی درگاه زرین پال را انجام می‌دهیم.

با استفاده از گزینه‌های زیر می‌توانید پیکربندی افزونه درگاه پرداخت را انجام دهید که در ادامه به توضیح هر کدام می‌پردازیم:

  • فرم ثبت‌نام: در بخش فرم ثبت نام اگر تیک این گزینه را فعال کنیم، پس از انجام پرداخت، کاربر به طور اتوماتیک در سایت ما عضو می‌شود.
  • توضیحات پرداخت: در قسمت توضیحات پرداخت می‌توانیم انتخاب کنیم که چه چیزی برای توضیحات پرداخت نمایش داده شود.
  • توضیحات تکمیلی: در بخش توضیحات تکمیلی، نوع نمایش توضیحات در صفحه پرداخت را تعیین می‌کنیم.
  • ایمیل و تلفن همراه: در بخش ایمیل و تلفن همراه پرداخت کننده، اگر در فرم طراحی شده ایمیل و یا تلفن همراه پرداخت کننده را گرفتیم، می‌توانیم نوع فیلد آن را در اینجا انتخاب کنیم.
  • منطق شرطی: اگر گزینه منطق شرطی را تیک بزنیم، می‌توانیم از حالت شرطی که در جلسات قبل گفته شد، استفاده کنیم.

در نهایت پس تنظیم موارد زیر آن‌ها را ذخیره می‌کنیم.

پیکربندی درگاه زرین پال
پیکربندی درگاه زرین پال

در فرم قیمت‌گذاری که آن را به درگاه پرداخت متصل کردیم به جای دکمه پرداخت، دکمه ارسال نوشته شده است. برای تغییر دکمه فرم باید در افزونه گرویتی فرم گزینه ویرایش را انتخاب کنیم.

کلیک روی ویرایش
کلیک روی ویرایش

در بخش ویرایش فرم با کلیک روی دکمه ارسال، متن دکمه را تغییر می‌دهیم و تغییرات را ذخیره می‌کنیم.

تغییر متن دکمه
تغییر متن دکمه

در نهایت برای نمایش فرم در صفحه جدید مانند آموزش‌های جلسات قبل عمل می‌کنیم و فرم را در صفحه موردنظر قرار می‌دهیم.

بررسی شرکت پرداخت یار زیبال

پس از ثبت نام در سایت زیبال و دریافت درگاه پرداخت اینترنتی، چون افزونه درگاه زیبال برای گرویتی فرم در مخزن وردپرس قرار دارد، ابتدا وارد پیشخوان وردپرس شده و از قسمت افزونه‌ها، گزینه افزودن را انتخاب می‌کنیم. 

کلیک روی افزودن
کلیک روی افزودن

در بخش جستجوی افزونه‌ها، عبارت زیبال را سرچ کرده و افزونه‌ای که مربوط به گرویتی فرم است را نصب کرده و فعال می‌کنیم.

نصب زیبال
نصب زیبال

برای پیکربندی افزونه زیبال در بخش فرم‌ها روی گزینه زیبال که در این بخش اضافه شده است کلیک کرده و مانند قبل تنظیمات حساب زیبال را انتخاب می‌کنیم.

کلیک روی زیبال
کلیک روی زیبال

در صفحه تنظیمات زیبال ابتدا تیک گزینه فعال سازی را می‌زنیم. سپس در قسمت کد مرچنت، کدی که با ثبت نام در سایت زیبال دریافت کرده‌ایم را وارد می‌کنیم. عنوان مناسب را مشخص کرده و در نهایت تغییرات را ذخیره می‌کنیم.

تنظیمات زیبال
تنظیمات زیبال

سپس با انتخاب گزینه زیبال، در صفحه جدید روی گزینه یکی بسازید کلیک می‌کنیم.

ساختن درگاه پرداخت
ساختن درگاه پرداخت

فرمی که می‌خواهیم در آن امکان پرداخت آنلاین به کاربر داده شود را انتخاب می‌کنیم. به عنوان مثال فرم قیمت گذاری را انتخاب می‌کنیم.

انتخاب فرم
انتخاب فرم

در بخش پیکربندی زیبال مانند افزونه قبلی (زرین پال) تنظیمات لازم را انجام داده و تغییرات را ذخیره می‌کنیم.

پیکربندی زیبال
پیکربندی زیبال

چون در درگاه پرداخت زرین پال هم فرم قیمت گذاری را انتخاب کردیم؛ برای جلوگیری از ایجاد تداخل باید امکان پرداخت آنلاین در درگاه زرین پال را غیرفعال کنیم. برای این کار به تنظیمات زرین پال رفته و فرم قیمت گذاری را حذف می‌کنیم.

غیرفعال کردن فرم
غیرفعال کردن فرم

پس از پرداخت موفق کاربر، برای اینکه متن نمایش داده شده در صفحه پرداخت آنلاین را تغییر دهیم؛ در قسمت فرم‌ها روی گزینه تنظیمات برای فرم قیمت گذاری کلیک می‌کنیم.

تنظیمات فرم
تنظیمات فرم

 در قسمت تاییدیه‌ها با ویرایش تاییدیه پیش فرض می‌توانیم متن مورد نظر خود را قرار دهیم و تغییرات را ذخیره کنیم.

ویرایش متن
ویرایش متن

سخن پایانی

در این قسمت از دوره نحوه اتصال گرویتی فرم‌ به درگاه پرداخت اینترنتی را بررسی کردیم. اگر شما شیوه اتصال گرویتی فرم به یکی از درگاه‌های پرداخت اینترنتی را یاد بگیرید، برای بقیه درگاه‌های پرداخت آنلاین هم می‌توانید این کار را انجام دهید و گرویتی فرم را به هر درگاهی که نیاز داشتید متصل کنید. امیدواریم این آموزش برای شما مفید و کاربردی بوده باشد.

دوره جامع آموزش گرویتی فرم

این مقاله یکی از جلسات دوره آموزش جامع افزونه گرویتی فرم است، برای مشاهده تمامی جلسات دوره می‌توانید روی دکمه زیر کلیک کنید. مشاهده همه جلسات
قسمت بعدی قسمت قبلی

نظرت راجب این مطلب چیه؟

هنوز امتیازی ثبت نشده است.
  • خیلی عالی
  • عالی
  • خوب
  • بد
  • خیلی بد
اگر سوال یا نظری راجب این مطلب دارید، به اشتراک بگذارید. ارسال دیدگاه

نوشتن دیدگاه

پس از ارسال دیدگاه، ایمیل شما به صورت عمومی نمایش داده نخواهد شد.