انصراف از خرید اینترنتی

اگر شما هم مدیر یک سایت یا فروشگاه اینترنتی هستید مطمئناً یکی از مشکلاتی که فکر شما را هم مشغول کرده و درگیر حل کردن آن هستید، ترک فرایند خرید و انصراف از خرید توسط مشتریان و بازدیدکنندگان سایت شما است که احتمالاً این موضوع شما را نیز کلافه کرده و به دنبال راهکاری برای حل و یا کاهش این موضوع باشید. در این مقاله به بررسی دلایل اصلی خواهیم پرداخت که مشتریان صفحه پرداخت را ترک کرده و خرید خود را تکمیل نمی‌کنند و راه‌حل‌هایی را برای حل این موضوع ارائه خواهیم داد.

بررسی انصراف از خرید

یکی از مشکلات فروشگاه‌های اینترنتی که باعث کاهش فروش آن‌ها شده است ترک صفحه پرداخت و انصراف از خرید توسط مشتریان است که این موضوع می‌تواند باعث کاهش درآمد فروشگاه‌های اینترنتی شود در ادامه به بررسی دلایل این موضوع و راه‌حل‌های حل‌های مربوط به آن می‌پردازیم.

1- دریافت اطلاعات غیر ضروری

مهم ترین دلیل که خیلی از مشتریان را از خریدشان منصرف می‌کند و ممکن است که حتی به خاطر این موضوع قید خرید از سایت شما را بزنند و به سراغ سایت‌های دیگر برای خرید محصول و ثبت سفارش خود بروند، دریافت اطلاعاتی است که واقعا نیازی به آن‌ها نیست و از نظر کاربر غیر ضروری به شمار می‌رود که این مورد در نتیجه باعث نارضایتی مشتریان شده و در نهایت منجر به ترک صفحه پرداخت توسط مشتری شده و به همین دلیل نیز بسیاری از کاربران خرید خود را تکمیل نمی‌کنند و از خرید خود منصرف می‌شوند برای حل این موضوع سعی کنید فقط اطلاعات لازم را از مشتریان دریافت کنید و از دریافت اطلاعات غیر ضروری از مشتریان خودداری کنید تا مشتری بتواند اطلاعات را در سریع‌ترین زمان ممکن تکمیل کرده و به این صورت سفارش خود را ثبت کند.

2-عدم مشخص بودن هزینه ارسال محصول

یکی دیگر از دلایلی که باعث می‌شود مشتریان خرید خود را تکمیل نکرده و از صفحه پرداخت خارج شوند مشخص نبودن هزینه ارسال محصولات است منظور از این موضوع این است که شما هیچ هزینه‌ای را جهت ارسال محصولات به مشتری اعلام نکرده‌اید و با همین کار باعث ایجاد سردرگمی و تردید در او شده‌اید زیرا او نمی‌داند باید چه هزینه‌ای را جهت ارسال محصولات پرداخت کند و به همین دلیل نمی‌تواند قاطعانه تصمیم بگیرد که خرید خود را تکمیل کند که برای حل این موضوع نیز کافیست یک نرخ مشخص را برای ارسال محصولات خود با توجه به حجم و ابعادی که دارند تعیین کنید تا مشتریان شما بتوانند راحت‌تر، برای خرید محصولات شما با توجه به هزینه‌های ارسال آن تصمیم بگیرند.

در صورتیکه از ووکامرس برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی خود استفاده کرده‌اید از قسمت حمل‌ونقل موجود در بخش پیکربندی ووکامرس می‌توانید تنظیمات مربوط به این موضوع را مشخص کنید و حتی می‌توانید با توجه به محصولات خود کلاس‌های حمل‌ونقل متفاوتی را نیز تعریف کرده و از آن‌ها جهت تعیین هزینه برای ارسال محصولات خود استفاده کنید.

3-عضویت اجباری برای خرید

یکی از مهم‌‎ترین دلایلی که مشتریان اقدام به ترک صفحه پرداخت سایت کرده و از خرید خود منصرف می‌شوند اجبار به عضویت مشتریان در سایت و ایجاد حساب کاربری است که در این مورد مشتریان باید بر خلاف میل باطنی خود وقت زیادی را صرف ثبت‌نام و عضو شدن در سایت شما کرده تا بتوانند خرید خود را تکمیل کنند که برای حل این موضوع پیشنهاد می‌گردد که عضویت اجباری را در سایت خود غیر فعال کرده و یا فرایند ثبت‌نام و عضویت در سایت را سریع‌تر و ساده‌تر کنید تا کاربران بتوانند بدون عضویت در سایت خرید خود را تکمیل کند.

در صورتیکه از ووکامرس برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی خود استفاده می‌کنید می‌توانید از بخش” پیکربندی” قسمت “حفظ حریم خصوصی حساب‌های کاربری” این قابلیت را غیرفعال کنید.

4-عدم وجود روش‌های پرداخت متنوع

یکی دیگر از دلایلی که کاربران صفحه پرداخت را ترک می‌کنند و خرید خود را ناتمام می‌گذارند عدم وجود روش‌های پرداخت متنوع است که همین موضوع باعث می‌شود مشتریان زیادی از خرید خود صرف‌نظر کرده و خرید خود را نیمه کاره رها کنند برای حل این موضوع پیشنهاد می‌گردد از شرکت‌های متفاوت درگاه پرداخت تهیه کنید و همچنین شیوه‌های پرداخت در محل و در صورت امکان شیوه پرداخت مبلغ به صورت اقساطی را در سایت خود اضافه کنید تا کاربران بتوانند با توجه به شرایط خود از روش‌های پرداخت متفاوت موجود در سایت شما استفاده کرده و خرید خود را تکمیل کنند.

برای اضافه کردن روش‌های پرداخت متنوع در ووکامرس می‌توانید از بخش “پیکربندی” قسمت “پرداخت” می‌توانید روش‌های پرداخت متنوع را به فروشگاه خود اضافه کنید.

 روش‌های پرداخت
روش‌های پرداخت

5-عدم وجود روش‌های ارسال متنوع

یکی دیگر از دلایلی که باعث ترک فرایند خرید و صفحه پرداخت توسط مشتریان می‌شود، عدم وجود روش‌های ارسال متنوع است که این موضوع مشتریان را وادار به ترک صفحه پرداخت می‌کند و در نهایت باعث عدم انجام یک خرید موفق خواهد شد که برای حل این مشکل نیز می‌توانید با شرکت‌های حمل‌و‌نقل متفاوت برای ارسال محصولات خود همکاری داشته باشید تا بتوانید روش‌های متفاوتی را برای ارسال محصولات خود برای کاربران در نظر بگیرید و به این شکل این مشکل را نیز حل کنید.

6-فرایند طولانی خرید اینترنتی

فرایند طولانی خرید اینترنتی
فرایند طولانی خرید اینترنتی

یکی دیگر از دلایلی اصلی که باعث منصرف شدن مشتریان از خرید می‌شود طولانی بودن فرایند خرید محصولات است که باعث می‌شود مشتریان از خرید خود منصرف شده و برای خرید سراغ سایت‌های رقیب بروند که برای حل این موضوع کافیست فرایند خرید را کوتاه‌تر کنید و یا برخی از مراحل خرید را که قابل حذف نیستند با یکدیگر ادغام کنید تا به این صورت مراحل و فرایند خرید کوتاه‌ و سریع‌تر شود و در نهایت مشتریان از خرید خود منصرف نشده و خرید خود را تکمیل کرده و سفارش خود را ثبت کنند.

7-فرایند و مراحل خرید مشخص نیست

یکی دیگر از مواردی که باعث ترک صفحه پرداخت و فرایند خرید توسط مشتریان می‌شود عدم مشخص بودن مراحل خرید است که این موضوع باعث می‌شود که مشتریان از روال و مراحل خرید اطلاع نداشته باشند و ندانند که باید چند مرحله را برای خرید سپری کنند تا بتوانند خرید خود را تکمیل کنند، این موضوع به دلیل اینکه باعث خسته شدن کاربر در مراحل خرید خواهد شد در نهایت او را از ادامه مراحل خرید برای ثبت سفارش منصرف ساخته که در نتیجه مشتری صفحه پرداخت را ترک خواهد کرد و به این صورت خریدش را تکمیل نخواهد کرد.

برای حل این موضوع نیز می‌توانید در صورتیکه از ووکامرس برای فروش محصولات خود استفاده می‌کنید افزونه‌هایی که برای نمایش فرایند و مراحل خرید است را نصب کنید تا بتوانید این مشکل را نیز حل کرده و مشتریان خود را از فرایند خرید سایت خود مطلع کنید.

نمایش فرایند خرید در دیجی کالا
نمایش فرایند خرید در دیجی کالا

8-هزینه ارسال زیاد

یکی دیگر از دلایل اصلی که مشتریان تا صفحه پرداخت به خرید خود ادامه می‌دهند ولی پس از رسید به این مرحله از خرید خود منصرف می‌شوند، هزینه بالای ارسال محصولات است که مشتریان پس از مشاهده آن به نوعی از خرید خود صرف‌نظر کرده و صفحه پرداخت را ترک می‌کنند این موضوع به خصوص زمانیکه قیمت محصول خریداری شده از هزینه ارسال آن کمتر است بیشتر به چشم می‌خورد و باعث می‌شود مشتریان راحت‌تر قید خرید خود را زده و صفحه پرداخت را ترک کنند که برای حل این موضوع پیشنهاد می‌شود که ابتدا هزینه ارسال محصولات خود را تا حد ممکن کاهش دهید و همچنین روش‌های ارسال بیشتری را برای ارسال محصولات با هزینه کمتر در سایت خود اضافه کنید.

سایر دلایل انصراف از خرید اینترنتی

دلایل زیادی وجود دارد که باعث انصراف از خرید اینترنتی می‌شود که برخی از آن‌ها را در این مقاله توضیح دادیم و برخی دیگر را نیز خودتان می‌توانید از طریق ارتباط با مشتریان و صحبت کردن با آن‌ها جویا شوید. مثلا روزی در یک فروشگاه اینترنتی مشاهده کردیم که تعداد سفارش‌های ناموفق زیاده شده است و هیچ تراکنش موفقی در سایت وجود ندارد، پس از تماس با مشتریان متوجه شدیم که درگاه پرداخت سایت به علت تغییر هاست دچار مشکل شده و به همین دلیل افراد نمی‌توانستند سفارشات خود را پرداخت کنند و سفارشات به صورت ناموفق ثبت می‌شد.

آنالیز و بررسی رفتا کاربر

اقدام دیگری که می‌توانید برای بررسی دلایل انصراف از خرید کاربران سایت انجام دهید، استفاده از ابزارهای آنالیز رفتار کاربر است. با استفاده از این ابزارها شما می‌توانید رفتار کاربران را مشاهده نمایید و سپس دلایل آن بررسی کنید و متوجه مشکلات و ایرادات سایت خود بشوید و پس از اینکه متوجه ایرادات شدید آن‌ها برطرف کنید تا به این شکل درصد انصراف از خرید در سایت شما کاهش یابد.

آنالیز و بررسی رفتا کاربر
آنالیز و بررسی رفتا کاربر

بهترین ابزارهایی که برای بررسی و آنالیز رفتار کاربر می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید عبارتند از گوگل آنالیتیکس، مایکروسافت کلریتی، HotJar است که برای بررسی رفتار کاربران سایت کاربرد دارند و به صورت رایگان می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

در این مقاله آموزشی به بررسی دلایلی پرداختیم که باعث انصراف مشتریان از خرید شده و باعث می‌شود که بسیاری از مشتریان خرید خود را نیمه کاره رها کرده و صفحه پرداخت را نیز ترک کنند و روش‌های حل آن‌ها را نیز توضیح دادیم امیدواریم این مقاله برای شما مفید و کاربردی بوده باشد و بتواند به شما در جهت کاهش خریدهای ناموفق سایت‌تان کمک کرده و سبب افزایش فروش‌های موفق فروشگاه اینترنتی شما شود.

در صورتیکه شما هم تجربه‌های تلخ یا شیرینی از این موضوع دارید خوشحال می‌شویم از بخش نظرات این صفحه آن را مطرح کنید.

نظرت راجب این مطلب چیه؟

هنوز امتیازی ثبت نشده است.
  • خیلی عالی
  • عالی
  • خوب
  • بد
  • خیلی بد
اگر سوال یا نظری راجب این مطلب دارید، به اشتراک بگذارید. ارسال دیدگاه

نوشتن دیدگاه

پس از ارسال دیدگاه، ایمیل شما به صورت عمومی نمایش داده نخواهد شد.